Home » D:News » Tantarii ataca testoasele de Galapagos

Tantarii ataca testoasele de Galapagos

Tantarii ataca testoasele de Galapagos
Publicat: 03.06.2009
Celebrele testoase gigant din insulelel Glapagos isi vad existenta periclitata de o amenintare mai putin obisnuita, neanticipata pana in prezent de niciun specialist in conservarea naturii. Conform ultimelor cercetatari, tantarii din insule au dezvoltat o adevarata manie pentru gustul sangelui de broasca testoasa.

Descoperirile cercetatorilor au evidentiat in ultima instanta ca turismul sustinut este pe locul doi in topul pericolelor care ameninta populatiile boastelor testoase gigant din Galapagos. Cel mai mai mare pericol este reprezentat de roiurile de tantari inpotriva carora vietuitoarele din Galapagos nu au dezvoltat inca nicio forma de imunitate datorita izolarii geografice a arhipelagului din Pacific. Observatiile recente au evidentiat ca spre deosebire de tantarii de pe continentul sud-american care prefera sa intepe mamifere, tantarii din Galapagos s-au adaptat pentru inteparea si parazitarea testoaselor gigant.
Cresterea turismului nu face decat sa agraveze problema, deoarece turistii pot fi urmariti de tantari  care transporta boli precum malaria aviara sau virusul Nilului, boli impotriva carora testoasele gigant si iguanele marine nu prezinta nici o forma de rezistenta.
Guvernul ecuadorian a intervenit in ajutorul reptilelor din Galapagos, timitand cateva avioane care sa imprastie insecticide deasupra arhipelagului.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase