Home » D:News » Cei mai multi strumfi din lume

Cei mai multi strumfi din lume

Publicat: 12.06.2009
Studentii de la Universitatea Swansea din Marea Britanie au batut unul dintre cele mai ciudate si haioase recorduri din celebra Guinness Book – cei mai multi oameni costumati in strumfi in acelasi loc.

In zorii zilei de 9 iunie, 2.510 studenti si-au colorat bratele, picioarele si fetele cu vopsea albastra, apoi si-au tras pe cap faimoasele tichiute albe, inainte de a navali pe stazi pentru a zdrobi la propriu fostul record detinut de locuitorii oraselului irlandez Castleblayney, de "numai" 1.253 de oameni deghizati in stumfi.

Oficialii de la Cartea Recordurilor au fost sticti, obiectivi si impartiali – fiecare strumf si stumfita au fost verificati din cap pana in picioare pentru a corespunde personajelor de desene animate, inainte ca recordul sa fie omologat.

Strumfii sunt creatia desenatorului belgian Peyo, care in anii ’50 ai secolului trecut incanta copii din Benelux cu omuletii sai albastri. Convinsa de savuarea personajelor, casa de productie americana Hanna-Barbera (creatoare, printre altele, a serialelor de animatie Tom si Jerry, Familia Flintstones, Familia Jetson sau Scooby-Doo) a preluat brandul strumfilor (The Smurfs) si l-a transformat intr-un succes international in anii 1980.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase