Home » D:News » Tokio este cel mai scump oras din lume

Tokio este cel mai scump oras din lume

Tokio este cel mai scump oras din lume
Publicat: 08.07.2009
Anul acesta capitala Japoniei a depasit Moscova in topul celor mai costisitoare orase, realizat de o societate de consultanta. Potrivit aceluiasi studiu, cel mai ieftin oras este Johannesburg.

In pofida faptului ca recesiunea a afectat intregul glob, iar rata somajului a crescut in toate metropolele, viata in multe orase continua sa fie foarte costisitoare. Studiul realizat anual de societatea de consultanta Mercer a analizat costul vietii in 143 orase de pe planeta, luand in calcul circa 200 de indicatori, printre care pretul alimentelor, al chiriilor, hainelor, transportului si distractiilor, stabilind ca viata in anul 2009 este mult mai costisitoare in orasele europene si asiatice fata de cea din cele americane. Asta in pofida faptului ca anul acesta, spre deosebire de cel trecut, metropolele americane au “castigat” si ele pozitii in acest top, din cauza puternicelor oscilatii ale schimburilor si intaririi dolarului.
Fata de anul trecut, orasele europene, in general, au pierdut cateva locuri in acest top. Pe langa deja citata Moscova, trecuta de pe primul loc pe cel de-al treilea, Londra si Oslo (ambele in “top ten” in 2008), in 2009 se plaseaza pe locul 16 si respectiv 14.  Milano, aflata anul trecut pe locul 10, pierde anul acesta o pozitie, in schimb Roma (locul16) in 2009 “inainteaza” pe locul 12.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase