Home » D:News » Braconarea rinocerilor este pe val

Braconarea rinocerilor este pe val

Braconarea rinocerilor este pe val
Publicat: 13.07.2009
Asta aflam din ultima avertizare trimisa presei internationale de catre grupurile conservationiste care militeaza pentru salvarea ultimilor rinoceri din lume. Mai mult decat atat, braconarea rinocerior este pe un trend ascendent, anul acesta inregistrandu-se cele mai multe asemenea crime ecologice inregistrate in ultimii 15 ani.

Organizatii de renume mondial precum WWF, International Union for the Conservation of Nature si Convention on International Trade in Endangered Species au atras inca o data atentia, in cadrul ultimei conferinte de presa de la Geneva, asupra situatiei dezastruoase in care se afla efectivele tutuor speciilor de rinoceri. Expertii estimeaza ca in continuare cel mai mare pericol la adresa uriaselor pachiderme, este reprezentat de cererea de corn de rinocer, considerat un medicament sacru in farmacopeea traditionala asiatica. Macelul rinocerilor din Asia de sud-est a crescut de 4 ori in ultimii ani.

“Rinocerii sunt intr-o situatie de a dreptul disperata. Anul acesta am fost martorii celor mai multe acte de braconaj din ultimul timp. Este momentul ca toate guvernele angajate in programele de salvare a rinocerilor sa ia atitudine si sa se implice la modul serios, daca mai doresc intr-adevar sa salveze aceste animale” declara Heather Sohl, ofiter pentru salvgardarea speciilor periclitate din cadrul WWF.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase