Home » D:News » Chirurgii au creat un muschi coronarian din maduva

Chirurgii au creat un muschi coronarian din maduva

Chirurgii au creat un muschi coronarian din maduva
Publicat: 15.07.2009
Chirurgii unui spital din Belgia au reusit, in premiera mondiala, implantarea unui muschi cardiac realizat din maduva osoasa a pacientului in cauza, relateaza postul tv belgian VRT.

Operatia unica pana in prezent, face parte dintr-un proiect global de cercetari coordonat de SUA. Proiectul are ca scop dezvoltarea metodelor de inlocuire a organelor degradate prin producerea de organe noi realizate exclusiv din celule stem recoltate din acelasi organism. Atacurile de cord acute distrug pana la 50 % din celulele muschiului cardiac. Pana in prezent, pacientii cu probleme coronare de acest gen erau tratati cu ajutorul aparatelor de defribilatie sau cu medicatie specifica.

Expertii medicali declara ca tehnologia bazata pe celulele stem deschide o noua perspective in cadrul afectiunilor coronariene, alaturi de posibilitatea transplanturilor de inima.

Cu toate acestea, doctorul Mathias Vrolix care a supervizat operatia din Bruxelles, a declarat ca trebuie sa treaca un interval de 12 luni pentru a fi sigur de succesul operatiei.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase