Home » D:News » 300 de pisici din Shanghai au scapat din farfurii

300 de pisici din Shanghai au scapat din farfurii

300 de pisici din Shanghai au scapat din farfurii
Publicat: 21.07.2009
Membrii unor asociatii de protectie a animalelor din China au reusit sa salveze in decursul unei singure saptamani un numar de peste 300 de pisici care urmau sa fie servite drept delicatese culinare in mai multe restaurante din sudul Chinei.

Voluntarii asociatiilor pentru drepturile animalelor au descoperit nefericitele vietati intr-o curte ascunsa din suburbiile Shanghai-ului, unde pisicile erau tinute in conditii improprii. Bietele feline erau inghesuite in custi din bambus, inainte de a fi vandute restaurantelor de lux care impanzesc provincial chineza Guandong. Datorita conditiilor groaznice de captivitate, cel putin 3 pisici murisera deja, iar cateva zeci prezentau fracturi ale membrelor.
 
Yan Baoguo, un dealer local implicat in traficul cu pisici vii de peste zece ani, a declarat ca a cumparat pisicile in cauza de la vanatori specializati, care le urmaresc noaptea in districtele rezidentiale ale metropolei chineze. Dealerul a fost dus la o sectie de politie de unde a fost insa eliberat peste cateva ore, deoarece in China pisicile sunt animale neprotejate, neexistand in acest sens nicio lege care sa incrimineze vanatoarea sau mancatul felinelor domestice. Pisicile urmau sa fie vandute restaurantelor cu pretul de 7 $ bucata, mult mai scump decat carnea de miel sau porc. Toate pisicile eliberate au fost returnate stapanilor lor, sau au fost adoptate de iubitorii de animale.

Sursa : RiaNovosti

 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase