Home » D:News » Un paianjen urias devoreaza o pasare in fata aparatului foto

Un paianjen urias devoreaza o pasare in fata aparatului foto

Publicat: 24.07.2009
Imaginile tulburatoare ale unui paianjen urias ce devoreaza o pasare au facut inconjurul lumii si i-au uimit pe oamenii de stiinta, dupa ce neobisnuita arahnida a fost surprinsa in plina actiune in apropierea unei case din localitatea Atheron, Australia.

„In mod normal, prada acestor paianjeni o reprezinta insectele. Este cu totul si cu totul neobisnuit sa vezi ca acestia ajung sa vaneze si sa ucida pasari”, afirma Joel Shakespeare, biolog in cadrul Australian Reptile Park, din Queensland.

Paianjenul face parte din rasa paianjenilor aurii australieni si, in mod normal, ating dimensiunea unei palme umane. Biologii afirma insa ca acestia pot ajunge si la dimensiuni mult mai mari, iar agresivitatea lor este recunoscuta in mediul animal.

„Paianjenii aurii australieni isi construiesc plase extrem de puternice. De aceea s-a ajuns in situatia in care o cinteza, aproape dubla ca marime fata de atacatorul sau, sa ramana imobilizata in plasa paianjenului. Acesta asteapta pana cand victima oboseste si abia apoi ataca, injectandu-i acesteia un venin care o paralizeaza. Soarta pasarii este cu atat mai crunta, cu cat paianjenul nu o poate consuma dintr-o data, si ii extrage fluidele vitale in decursul mai multor zile”, concluzioneaza acelasi Joel Shakespeare.

Sursa: EnvironmentalGraffiti

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase