Home » D:News » Mesaj ecologic: Ucideti camilele

Mesaj ecologic: Ucideti camilele

Mesaj ecologic: Ucideti camilele
Publicat: 28.07.2009
Autoritatie federale australiene se vad in fata unei dileme ecologice care daca nu va fi rezolvata in cel mai scurt timp, va da nastere la un adevarat dezastru ecologic national in Australia. Cu alte cuvinte, autoritatile trebuie sa impuste mii de camile pentru a pastra echilibrul ecologic.

Populatia de camile salbatice din Australia a depasit deja un million de exemplare care pentru a trai sunt nevoite sa devoreze vegetatia saracacioasa a acestui continent, accelerand astfel procesul de desertificare si eroziune a solului, si asa foarte accentuat in Australia. Pentru ca numarul camilelor sa scada, ajungand la un efectiv care sa nu devoreze vegetatia australiana, autoritatile trebuie sa impuste un efectiv de 80.000 de camile pe an. Operatiunea in sine nu este deloc una ieftina, costurile urmaririi si impuscarii unei singure camile ridicanduse la circa 100 de dolari per animal.
“Camilele distrug totul, mananaca mult ami mult decat turmele de oi si capre, periclitand astfel nu doar vegetatia salbatica ci si culturile agricole. Sunt precum niste masini de distrus, mananca pana la 80% din plantele disponibile” declara profesorul Murray McGregor, general manager al institutului Desert Knowledge Cooperative Research Center. Dromaderii sau camilele cu o singura cocoasa au fost pentru prima oara importate in Australia in anul 1840. In decursul secolului urmator 12.000 de camile au fost importate din India si Palestina. Camilele
au fost folosite la transport si au ajutat la construirea primelor sosele si cai ferate care strabat deserturile australiene. Lipsite de dusmani naturali, numarul lor a ajuns astazi al peste 1 milion exemplare.

Sursa   TheIndependent
 

CITESTE SI  :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase