Home » D:News » Bomboanele albastre M&M pot vindeca afectiunile vertebrale

Bomboanele albastre M&M pot vindeca afectiunile vertebrale

Bomboanele albastre M&M pot vindeca afectiunile vertebrale
Publicat: 29.07.2009
Colorantul alimentar care le da nuanta albastra bomboanelor M&M poate ajuta la ameliorarea problemelor spinale, au declarat cercetatorii Centrului Medical Rochester din New York, dupa efectuarea unor teste pe cobai.

Compusul Albastru Stralucitor de tip G (BBG) blocheaza actiunea unei substante chimice care ucide celulele sanatoase dintr-o regiune avariata a maduvei spinarii – tendinta ce produce adesea daune chiar mai grave decat ranirea propriu-zisa.

In cazul experimentelor de laborator, BBG nu doar a redus dimensiunile leziunii dar a imbunatatit si recuperarea functiilor motorii ale soarecilor. Rozatoarele tratate cu acest compus au fost capabile sa mearga mai tarziu, desi schiopatat, in timp ce acelea care nu au primit solutia BBG nu si-au mai recapatat vreodata aceasta abilitate.

Ca efect secundar, tratamentul cauzeaza o albastrire temporara a pielii iar BBG trebuie injectat la foarte scurt timp dupa trauma suferita. Injectiile de testare au fost efectuate intr-un interval de 15 minute de la ranire.

Noua abordare cu BBG este considerata un progres deoarece, spre deosebire de alte tratamente de vindecare a ranilor spinale, aceasta substanta poate fi administrata intravenos si nu direct in maduva, situatie dezirabila in cazul unei avarii la coloana vertebrala. Mai multe teste vor trebui efectuate inainte ca studiile clinice pe oameni sa poata incepe, dar cercetatorii se arata optimisti si cred ca tratamentul va fi aplicabil la scara larga in urmatorii cativa ani.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase