Home » D:News » Tigru siberian – animal non grata in Pakistan

Tigru siberian – animal non grata in Pakistan

Tigru siberian – animal non grata in Pakistan
Publicat: 03.08.2009
Familia principalului lider de opozitie pakistanez poseda un tigru obtinut prin incalcarea legilor locale cu privire la detinerea in captivitate a animalelor periclitate sau periculoase pentru siguranta publica, transmite BBCNews.

Sulieman Sharif, nepotul fostului Prim Ministru pakistanez Nawaz Sharif, a cumparat un tigru siberian din Canada pe data de 23 iulie, a.c., in ciuda unei legi pakistaneze care interzice importul felinelor mari in acesta tara. Tigrul era detinut intr-o incapere racorita si ventilata prin intermediul unui aparat de aer conditionat, in coditiile in care Pakistanul se confrunta cu o canicula severa condimentata cu dese caderi ale retelei nationale de energie electrica.

Scandalul a izbucnit in momentul in care presa a aflat ca aparatul de aer conditionat care asigura conditii optime de viata tigrului siberian, era alimentat cu energie electrica pe gratis de la reteaua locala. Conform lui Ali Hassan Habib, purtatorul de cuvant al WWF Pakistan, Sulieman Sharif a fost de acord in egala masura cu trimiterea tigrului intr-o gradina zoologica sau mutarea sa in nordul tarii, acolo unde clima este in mod natural mai rece.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase