Home » D:News » Cum producem electricitate din ape uzate? Cu ajutorul bacteriilor

Cum producem electricitate din ape uzate? Cu ajutorul bacteriilor

Cum producem electricitate din ape uzate? Cu ajutorul bacteriilor
Publicat: 06.08.2009
Cercetatorii americani de la Universitatea din Massachusetts au selectionat tulpini de microorganisme care produc energie electrica.

Bacteriile Geobacter sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a realiza transferul de electroni, generand astfel curent electric. Nu ramanea decat ca savantii sa amplifice aceasta capacitate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Massachusetts au reusit sa selectioneze o tulpina de Geobacter de opt ori mai eficienta decat cele obisnuite. Ei au introdus in mediul de crestere a bacteriilor anozi de grafit, au hranit microorganismele cu anumite saruri de acid acetic si apoi le-au administrat un “soc” electric cu un curent de 400 milivolti.

Ca rezultat al acestui regim de viata, cinci luni mai tarziu, bateriile astfel modificate erau capabile sa  transfere electroni de 8 ori mai eficient decat cele normale.

Pornind de aici, savantii se pot gandi deja la utilizarile noii tulpini: construirea unor baterii bacteriene sau tratarea apelor uzate, din care bacteriile ar putea extrage energia electrica necesara consumului local.

Sursa: Popular Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase