Home » D:News » Noua ofensiva contra SIDA in Statele Unite: circumcizie in masa

Noua ofensiva contra SIDA in Statele Unite: circumcizie in masa

Noua ofensiva contra SIDA in Statele Unite: circumcizie in masa
Publicat: 25.08.2009
Pentru a combate SIDA, noua “arma” promovata de Barack Obama este circumcizia obligatorie a tuturor nou-nascutilor de sex masculin. O decizia oficiala in acest sens nu exista inca, dar documentul ar putea sa fie aprobat pana la finele acestui an, avand in vedere ca aceasta este orientarea Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Chestiunea se afla pe ordinea de zi a unei conferinte pe tema HIV, desfasurata astazi la Atlanta, si reprezinta prima dintr-o serie de intiative lansate de presedintele Barack Obama: "Cu peste 56.000 de noi infectii in Statele Unite in fiecare an, presedintele considera ca epidemia trebuie sa revina in centrul atentiei”, a explicat Robin Gibbs, de la biroul de presa al Casei Albe.
Practica religioasa comuna evreilor si musulmanilor, dar respinsa de crestini, s-a transformat in Statele Unite de peste un secol intr-o operatie chirurgicala atat de raspandita incat pare aproape o rutina: statisticile indica faptul ca 79% dintre barbatii americani ar fi circumcisi. Potrivit lui Peter Kilmarx, seful diviziei SIDA in cadrul CDC, respectiva operatie chirurgicala este “benefica” pentru copii: “Beneficiile circumciziei depasesc riscurile, iar noi avem de luptat cu o epidemie”, a comentat oficialul. 
Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase