Prima pagină D:News

Ultima speranta: vacile hranite cu usturoi

12.10.2009 | ● Vizualizări: 298
Ultima speranta: vacile hranite cu usturoi     vaca, vite, incalzire globala, efect de sera, flatulenta, usturoi, experiment + zoom
Galerie foto (1)

Conform ultimelor studii, una dintre cele mai eficiente masuri impotriva fenomenului incalzirii global, ar consta nici mai mult, nici mai putin decat in hranirea zilnica, pe scara larga, a tuturor vacilor din lume cu o cantitate considerabila de... usturoi. Masura in sine este intampinata cu entuziasm de militantii ecologisti din intreaga lume.

Pentru inceput, metoda va fi implementata unui lot de crescatoride vite din Tara Galilor care au acceptat sa isi hraneascaefectivele de taurine cu o cantitate zilnica de usturoi. Totul ainceput in momentul in care un grup de cercetatori din cadrul prestigioaselor universitati britanice Bangor, Reading siAberystwyth au descoperit, in cadrul unor experimente, ca dacaadauga o cantitate de usturoi in furajele folosite la hranavacilor, acestea nu mai elimina gazele intestinale responsabile deintensificarea efectului de sera.

Metoda vine la timp, deoarece toate vitele de pe Terra elimina prinprocesul flatulentei circa 4% din cantitatea de dioxid de carbonresponsabila pentru incalzirea globala. Usturoiul este unaliment-medicament cu multiple valente, printre care si capacitateade a stopa fermentatiile intestinale care produc flatulenta. Prinnoua metoda, specialistii considera ca se va elimina de la sinecirca 90 % din cantitatea de gaze intestinale produse de vaci.Proiectul a primit deja pentru a fi implementat suma de 750.000lire sterline, remisa de o agentie guvernamentala britanica -Departament for Environment, Food and Rural Affairs.

"O sa hranim vitele cu o cantitate crescuta de fulgi de cereale,care sunt saraci in grasimi; pe parcurs, vom introduce in hranafiecarei vite cateva capatani de usturoi. Astfel, vom mentinereputatia Tarii Galilor in ceea ce priveste continuarea traditieide a produce alimente naturale, sanatoase, fara aditivi chimici.Singura problema va fi reprezentata de laptele vacilor, care s-arputea sa aiba un gust mai... ciudat", afirma profesorul JamieNewbold, unul dintre initiatorii proiectului.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI :