Prima pagină D:News

Ultima speranta: vacile hranite cu usturoi

12.10.2009 | ● Vizualizări: 250
Ultima speranta: vacile hranite cu usturoi     vaca, vite, incalzire globala, efect de sera, flatulenta, usturoi, experiment + zoom
Galerie foto (1)

Conform ultimelor studii, una dintre cele mai eficiente masuri impotriva fenomenului incalzirii global, ar consta nici mai mult, nici mai putin decat in hranirea zilnica, pe scara larga, a tuturor vacilor din lume cu o cantitate considerabila de... usturoi. Masura in sine este intampinata cu entuziasm de militantii ecologisti din intreaga lume.

Pentru inceput, metoda va fi implementata unui lot de crescatori de vite din Tara Galilor care au acceptat sa isi hraneasca efectivele de taurine cu o cantitate zilnica de usturoi. Totul a inceput in momentul in care un grup de cercetatori din cadrul prestigioaselor universitati britanice Bangor, Reading si Aberystwyth au descoperit, in cadrul unor experimente, ca daca adauga o cantitate de usturoi in furajele folosite la hrana vacilor, acestea nu mai elimina gazele intestinale responsabile de intensificarea efectului de sera.

Metoda vine la timp, deoarece toate vitele de pe Terra elimina prin procesul flatulentei circa 4% din cantitatea de dioxid de carbon responsabila pentru incalzirea globala. Usturoiul este un aliment-medicament cu multiple valente, printre care si capacitatea de a stopa fermentatiile intestinale care produc flatulenta. Prin noua metoda, specialistii considera ca se va elimina de la sine circa 90 % din cantitatea de gaze intestinale produse de vaci. Proiectul a primit deja pentru a fi implementat suma de 750.000 lire sterline, remisa de o agentie guvernamentala britanica - Departament for Environment, Food and Rural Affairs.

"O sa hranim vitele cu o cantitate crescuta de fulgi de cereale, care sunt saraci in grasimi; pe parcurs, vom introduce in hrana fiecarei vite cateva capatani de usturoi. Astfel, vom mentine reputatia Tarii Galilor in ceea ce priveste continuarea traditiei de a produce alimente naturale, sanatoase, fara aditivi chimici. Singura problema va fi reprezentata de laptele vacilor, care s-ar putea sa aiba un gust mai... ciudat", afirma profesorul Jamie Newbold, unul dintre initiatorii proiectului.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI :