Prima pagină D:News

O companie americană are o nouă soluţie pentru problema câinilor vagabonzi

07.26.2011 | ● Vizualizări: 856
Soluţia pentru problema câinilor vagabonzi: contraceptivul pentru căţele!     contraceptiv, căţele, câini vagabonzi, cercetare + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de ştiinţă sunt într-un proces de dezvoltare al unui produs care ar putea limita consecinţele actului sexual dintre câini.

Pentru a putea controla mai uşor şi mai ieftin creştereapopulaţiei canine, specialiştii din Arizona lucrează la creareaunui contraceptiv pentru câinii de sex feminin, care va putea fiadministrat atât pe cale orală, cât şi prin injectare.

Doctorul Loretta Mayer, în colaborare cu SenesTech, o companiede biotehnologie specializată în "managementul populaţiei animale",a dezvoltat produsul numit Chemspay, un contraceptiv careatunci când este administrat căţelelor le provoacă acestoramenopauza.

În studiile efectuate între 2004 şi 2008, acest medicament aredus semnificativ numărul de ovule la căţelele testate, făcându-leastfel incapabile să aibă pui.

Acum Mayer işi continuă cercetarea în India, unde lucrează la unproiect de reducere a populaţiei câinilor sălbatici. "Dacăaceastă tehnologie dă roade, atunci ea va avea un impact enormasupra populaţiei canine nedorite. Cel mai mare impact îl va aveaacolo unde câinii transmit boli la oameni, în ţări precumIndia", a spus ea.

Mayer plănuieşte ca în următorii trei ani să înceapă studiilesolicitate de FDA (agenţia americană de reglementare amedicamentelor), la un centru de salvare a animalelor dinFlagstaff, Arizona. Pentru ca Chemspay să primească aprobarea celorde la FDA, produsul va trebui testat între 6 şi 9 ani.

În trecut au mai existat metode contraceptive penteru câini. Încazul câinilor de sex masculin, a existat o injecţie de sterilizarenumită Neutersol, doar că după ce a trecut testele FDA în 2003, doiani mai târziu a fost scoasă după piaţă din cauza unor probleme defabricare. Acum produsul se găseşte sub numele de Esterilsol, înstate precum Mexic, Colombia şi Bolivia. Cu toate acestea,Neutersol/Esterilsol nu stopează în totalitate producerea detestosteron, făcându-i pe câinii de sex masculin să fie predispuşila cancerul testicular şi alte boli de prostată.

Totodată Mayer şi SenesTech urmăresc să dezvolte un medicamentcare să aibă aceleaşi efecte asupra soarecilor şi şobolanilor, careterorizează oraşe din Indonezia.

Medicamentele sunt gândite ca alternativă la otrăvirearozătoarelor, metodă considerată inumană de către Dr. Mayer."Pasiunea mea, fără îndoială, este de a opri ucidereaanimalelor, prin orice mijloace", a încheiat Mayer.

Sursa: The Week