Home » D:News » Te trezeşti dimineaţa devreme? Ai şanse mai mari să fii sănătos, fericit şi zvelt!

Te trezeşti dimineaţa devreme? Ai şanse mai mari să fii sănătos, fericit şi zvelt!

Te trezeşti dimineaţa devreme? Ai şanse mai mari să fii sănătos, fericit şi zvelt!
Publicat: 16.09.2011
Persoanele care se deşteaptă devreme sunt mai suple, mai fericite şi mai sănătoase decât cele care se trezesc mai târziu, arată o cercetare efectuată în Anglia.

Studiul efectuat de cei de la Universitatea Roehampton a evidenţiat că persoanele care rezistă tentaţiei de a închide alarma ceasului deşteptător şi a adomi la loc reuşesc să îşi termine treburile casnice mai repede şi sunt mai productive la locul de muncă. Persoanele care se trezesc târziu au şanse mai mari să fie depresive, stresate şi supraponderale, au arătat rezultatele studiului.

Pentru această cercetare, oamenii de ştiinţă au intervievat 1.068 persoane, printr-un sondaj online, în legătură cu stilul lor de viaţă. Chestionarul evalua nivelul fericirii, al anxietăţii, starea psihică şi programul de somn şi de mâncat al fiecărui participant.

Rezultatele au arătat că persoanele matinale se trezesc, în medie, înainte de 6:58, comparativ cu cei care sunt mai activi seara şi care se deşteaptă în jur de 8:54. În weekend, ambele categorii au recunoscut că obişnuiesc să doarmă cu o oră în plus.

Specialiştii spun că persoanele matinale sunt mai active datorită faptului că ele se adaptează mai bine vieţii cotidiene agitate, prin realizarea treburilor casnice la primele ore.

Totuşi, diferenţele dintre cele două categorii sunt destul de mici. De asemenea, persoanele care sunt mai active seara au anumite avantaje, acestea putând face faţă unui loc de muncă cu un program prelungit.

Tot în cadrul acestui studiu s-a observat că persoanele care se uită mult la televizor obişnuiesc să sară peste micul dejun. Cel mai probabil acest lucru se întâmplă din cauză că acestea manâncă multe gustări în timp ce zapează canalele TV, a explicat dr. Joerg Huber, conducătorul studiului.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase