Home » D:News » Femeile sunt, de fapt, „sexul tare”, sugereaza un studiu recent

Femeile sunt, de fapt, „sexul tare”, sugereaza un studiu recent

Femeile sunt, de fapt, „sexul tare”, sugereaza un studiu recent
Publicat: 02.10.2011
Femeile sunt numite - pe lângă sexul frumos - sexul slab. Însă un nou studiu relevă faptul că femeile sunt, în realitate, mai rezistente, făcând faţă infecţiilor şi altor boli, precum cancerul, mult mai bine decât bărbaţii.

Cercetătorii de la Universitatea Ghent din Belgia au descoperit că explicaţia este legată de prezenţa unei copii în plus a cromozomului X la femei, comparativ cu bărbaţii. Aceşti cromozomi conţin numeroase molecule numite microARN, care reglează funcţionarea sistemului imunitar.

Atunci când unul dintre cromozomii X ai femeii prezintă probleme, celălalt cromozom X poate compensa deficitul.

Probabil de aceea, bărbaţii, neavând o copie a cromozomului X, au probleme mai mari decât decât femeile, atunci când se îmbolnăvesc.

Mai mult, statisticile efectuate de cercetătorii din Belgia, arată că femeile trăiesc mai mult şi se refac mai repede în urma unor traume, datorită tot acestei copii a cromozomului X.
Cu toate acestea, specialiştii spun că există şi aspecte negative ale legăturii dintre sex şi maladii: tocmai din cauză că sistemul imunitar feminin reacţionează puternic, femeile sunt mai predispuse să dezvolte boli autoimune.

Sursa: TIME

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase