Home » D:News » Specialiştii în drept pledează pentru legalizarea căsătoriilor pe Internet

Specialiştii în drept pledează pentru legalizarea căsătoriilor pe Internet

Specialiştii în drept pledează pentru legalizarea căsătoriilor pe Internet
Publicat: 12.10.2011
Statele ar trebui să modernizeze legislaţia cu privire la căsătorie, permiţând cuplurilor să se căsătorească prin intermediul tehnologiilor de videoconferinţă precum Skype, susţin doi specialişti în drept din SUA.

Profesorii Mae Kuykendall şi Adam Candeub de la Universitatea din Michigan, consideră că toate cuplurile ar putea beneficia de pe urma implementării Proiectului E-Marriage, care presupune legalizarea căsătoriilor efectuate prin intermediul videoconferinţelor.

Propunerea, bazată pe un studiu al statutului marital din toate cele 50 de state ale Americii, ar permite cuplurilor formate din parteneri care locuiesc în state diferite să se căsătorească, indiferent de sex. Specialiştii spun că legile actuale sunt învechite şi nu satisfac nevoile societăţii contemporane.

Cercetătorii au început să lucreze la Proiectul E-Marriage după ce în 2008, California a acceptat un proiect de lege care le interzice persoanelor de acelaşi sex să se căsătorească, dar fără a le îngrădi acestora şi alte drepturi.

Prin implementarea proiectului toate cuplurile ar putea beneficia de „e-căsătorie”, dar cele mai avantajate ar fi cuplurile formate din persoane de acelaşi sex. De exemplu, Vermont este unul din cele 6 state din America care permit căsătoria dintre persoane de acelaşi sex. Prin urmare, un tânăr care trăieşte în Louisiana ar putea să se căsătorească cu un altul din Vermont prin intermediul videoconferinţei, în conformitatea cu legislaţia Vermontului.

În plus, acest tip de căsătorie ar aduce beneficii şi statelor care şi-ar putea stabili proprii parametri, încurajând astfel concurenţa. Astfel, taxele asociate cu aceste căsătorii ar putea aduce statului venituri în plus, atât de necesare în această perioadă.

Oficialităţile din Vermont s-au arătat deja interesate de această propunere, dar specialiştii speră ca şi alte state să ia în considerare implementarea proiectului.

Sursa: Futurity

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase