Home » D:News » Bărbaţii necăsătoriţi mor mai repede

Bărbaţii necăsătoriţi mor mai repede

Bărbaţii necăsătoriţi mor mai repede
Publicat: 15.10.2011
Este deja cunoscut faptul că bărbaţii necăsătoriţi au un risc mai mare de deces comparativ cu cei căsătoriţi, dar acum, ultimele cercetări arată că situaţia se înrăutăţeşte.

Un studiu recent a urmărit şansele omului de a supravieţui canceruli în ultimii 40 de ani, observând că diferenţele de mortalitate dintre persoanele căsătorite şi cele necăsătorite au crescut. Această discrepanţă a fost remarcată preponderent la bărbaţi.

Håkon Kravdal de la Universitatea din Oslo şi dr. Astri Syse de la Registrul de Cancer din Norvegia au studiat date legate de la pacienţi diagnosticaţi cu cancer între 1970 şi 2007. Apoi, specialiştii au comparat aceste date cu statutul marital al fiecărei persoane (căsătorit, niciodată căsătorit, divorţat sau văduv). Rezultatele au relevat că persoanele necăsătorite au un risc mai mare de mortalitatea indiferent de vârstă, educaţie, localizarea tumorii sau tipul de cancer. În plus, în ultimii 40 de ani s-a observat o creştere a mortalităţii celor care nu au fost niciodată căsătoriţi, ajunngându-se de la 18% la 35% în cazul bărbaţilor şi de la 17% la 22% în cazul femeilor.

Specialiştii spun că diferenţele de supravieţuire dintre cei căsătoriţi şi cei necăsătoriţi se explică printr-o stare de sănătate mai bună în momentul diagnosticării şi prin respectarea tratamentului indicat.

Singura problemă a acestui studiu este că oamenii care au trăit în concubinaj au fost trecuţi la categoria celor care nu au fost niciodată căsătoriţi. Având în vedere că oamenii care trăiesc în concubinaj duc o viaţă asemănătoare cu cei căsătoriţi, diferenţele reale dintre celibatari şi persoanele căsătorite sunt probabil mult mai mari decât indică cercetarea.

Sursa: Eurekalert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase