Home » D:News » Urmăreşte cea mai mare adunare a urşilor polari, live, în HD! (VIDEO)

Urmăreşte cea mai mare adunare a urşilor polari, live, în HD! (VIDEO)

Urmăreşte cea mai mare adunare a urşilor polari, live, în HD! (VIDEO)
Publicat: 13.11.2011
Graţie unei organizaţii canadiene, care a instalat două webcam-uri HD, oricine poate fi martorul unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente ale naturii: cea mai mare adunare a urşilor polari.

În fiecare toamnă, aproximativ 1.000 din cei 20.000 de urşi polari care trăiesc pe Terra se îndreaptă spre Churchill, Manitoba, un mic oraş aflat pe malul Golfului Hudson. Acolo, urşii polari aşteaptă ca golful să îngheţe, pentru a putea porni la vânătoare. Focile şi celelalte mamifere marine care trăiesc aici vor constitui hrana care îi va ajuta pe urşi să acumuleze stratul adipos necesar supravieţuirii până la vară.

De-a lungul anilor, acest eveniment a atras un număr mare de turişti în Churchill Wildlife Management Area. Pentru a observa animalele de aproape, era folosit un vehicul special. Anul acesta, autorităţile au decis să permită şi celor ce nu pot călători până în Canada să observe acest spectacol al naturii. Astfel, au fost instalate două webcam-uri HD.

Una dintre camerele video a fost instalată pe vehiculul folosit de autorităţi pentru a urmări urşii polari din zonă, iar cealaltă filmează de pe o cabană aflată în apropiere.

Soarele răsare în Churchill, Manitoba la ora 16:00, ora României, şi apune în jur de 00:00, acesta fiind intervalul de timp ideal pentru a urmări urşii polari:

Surse: io9 şi explore.org

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase