Home » D:News » Copiii născuţi prin cezariană sunt mai predispuşi la obezitate

Copiii născuţi prin cezariană sunt mai predispuşi la obezitate

Copiii născuţi prin cezariană sunt mai predispuşi la obezitate
Publicat: 23.11.2011
Mamele care nasc prin cezariană riscă să aibă copii obezi, susţine un studiu efectuat de specialiştii de la Imperial College London.

Cercetarea s-a bazat pe monitorizarea a 62 de bebeluşi şi a demonstrat că majoritatea copiilor născuţi prin cezariană au un nivel mai mare de grăsimi în ficat, comparativ cu cei născuţi pe cale naturală.

Cercetătorii cred că procesul naşterii naturale expune copilul la anumiţi factori care reglează echilibrul metabolic, iar naşterea prin cezariană privează bebeluşul de aceşti factori regulatori.

În plus, unii specialişti susţin că naşterea prin cezariană poate afecta echilibrul natural al hormonilor şi al enzimelor.

În prezent, cercetătorii lucrează şi la alte studii pentru a testa veridicitatea teoriei conform căreia această metodă chirurgicală împiedică eliberarea hormonilor care au rol în reglarea metabolismul pe parcursul vieţii.

Dacă până în prezent era cunoscut faptul că travaliul are un impact important asupra funcţionării plămânilor şi a instinctelor de hrănire ale nou-născuţilor, acum, specialiştii atrag atenţia că pot exista şi alte consecinţe are naşterii prin cezariană.

Ultimii 30 de ani au înregistrat o creştere dramatică a numărului de femei care optează pentru cezariană, unii cercetători susţinând că procentajul a crescut cu 250%. În prezent, în Marea Britanie, unu din patru copii vine pe lume prin cezariană.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase