Home » D:News » Nu se vor mai face experimente pe cimpanzei?

Nu se vor mai face experimente pe cimpanzei?

Nu se vor mai face experimente pe cimpanzei?
Publicat: 18.12.2011
Uniunea Europeană a interzis experimentele de laborator pe primate încă din anul 1999, dar aceste practici extrem de controversate sunt încă permise în multe alte ţări ale lumii, inclusiv în Statele Unite. Astăzi, în urma presiunilor şi protestelor declanşate de mai multe organizaţii de protecţie a animalelor, experimentele pe cimpanzei sunt pe cale să fie interzise şi în SUA.

Majoritatea experimentelor pe cimpanzei nu sunt cu adevărat necesare şi ar trebui strict limitate.

Cu toate acestea, în Statele Unite continuă încă experimentele pe cimpanzei precum expunerea acestora la virusul HIV, hepatita de tip C, malaria, virusuri gripale, precum şi diverse tipuri de afecţiuni ale creierului sau de tip comportamental.

La nivelul lunii mai a anului curent, existau deja 937 cimpanzei care aşteptau diverse experimente în laboratoarele de cercetări de pe teritoriul american. Un număr de 436 cimpanzei a fost livrat de guvernul american, iar restul sunt deţinuţi şi folosiţi în cadrul proiectelor de cercetări independente.

Dacă legea care interzice reproducerea cimpanzeilor în captivitate în scop de cercetări va fi promulgată de Congres, autorităţile americane estimează că la nivelul anului 2037 nu va mai exista niciun cimpanzeu valabil pentru controversatele cercetări.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase