Home » D:News » O dietă corespunzătoare ar putea trata cancerul de colon

O dietă corespunzătoare ar putea trata cancerul de colon

O dietă corespunzătoare ar putea trata cancerul de colon
Publicat: 25.01.2012
O dietă sănătoasă, bazată pe fructe şi legume proaspete, ne-ar putea ajuta să luptăm împotriva cancerului.

Studiul a fost realizat de crecetătorii de la Universitatea Hallym din Corea şi a semnalat faptul că o gamă de alimente obişnuite ar putea bloca comunicarea dintre celulele canceroase, împiedicând înmulţirea lor.

Descoperirea ar putea duce la crearea unor noi tratamente împotriva cancerului intestinal, a doua maladie ca nivel al mortalităţii în Marea Britanie, după cancerul pulmonar.

Cercetarea s-a bazat pe analizarea unei substanţe numite luteolină, un flavonoid existent într-o mare varietate de plante. Substanţa este cunoscută pentru proprietăţile ei antiinflamatorii, antioxidante şi anticanceroase.

Acum, specialiştii din Corea au ajuns la concluzia că flavonoidele, care se găsesc în produse precum ţelină, ardei gras, cimbru, muşeţel, morcov, ulei de măsline, mentă, rozmarin şi oregano, pot opri extinderea cancerului.

Studiul, publicat în BMC Gastroenterology, arată că luteolina inhibă activiatatea de semnalizare a celulelor şi opreşte dezvoltarea cancerului de colon. Cercetătorii au demonstrat că luteolina putea împiedica celulele să secrete o anumită substanţă, iar blocarea acestei secreţii împiedică celulele tumorale să se dividă şi determină moartea celulară.

 

Cu toate acestea, în studiu, cercetătorii au utilizat luteolină pură, nu alimente care conţin această substanţă. Acest lucru înseamnă că, deocamdată, nu sunt cunoscute efectele luteolinei provenite direct din alimente asupra cancerului.

Sursa: Daily Express

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase