Home » D:News » Ketamina, remediu împotriva depresiei?

Ketamina, remediu împotriva depresiei?

Ketamina, remediu împotriva depresiei?
Publicat: 01.02.2012
Ketamina, substanţa utilizată pentru tranchilizarea cailor, dar şi un analgezic extrem de puternic, ar putea fi un remediu instant pentru cei care suferă de depresie severă.

Medicii de la Spitalul general Ben Taub din Houston, Texas, testează efectele ketaminei asupra oamenilor care suferă de o formă severă a depresiei. Ei spun că această substanţă, care are capacitatea de a amorţi simţurile printr-o stare de anestezie disociativă, poate înlătura stările depresive.

Tratamentul actual care este utilizat în cazul depresiei îşi face efectul în câteva săptămâni, timp în care pacienţii înregistrează tendinţe de suicid. Ketamina, în schimb, îşi face efectul imediat după administrare.

Pacienţii trataţi în studiu au declarat că în primele 24 de ore de la administrarea ketaminei s-au calmat şi relaxat. „Înainte, totul era în ceaţă. După tratamentul cu ketamină am simţit că pot începe o viaţă nouă, să merg acasă şi să îmi văd prietenii sau să fac cumpărături şi să gătesc pentru familia mea”, a declarat pacienta Heather Merrill, mamă a trei copii.

Dacă rezultatele studiului vor fi validate, cercetătorii vor prelungi perioada de testare şi vor încerca să administreze trei doze de ketamină pe săptămână, pentru a observa efectele pe termen lung. De asemenea, dacă totul merge conform planului, ei speră să creeze o pastilă ca alternativă la tratamentul intravenos.

Ketamina poate cauza unele probleme la nivelul vezicii urinare, iar unele studii sugerează că ea ar putea crea probleme cardiace, putând chiar să înrăutăţească sănătatea mintală.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase