Home » D:News » Parkinson: cine si cand?

Parkinson: cine si cand?

Parkinson: cine si cand?
Publicat: 19.06.2007
De ce anumite persoane dezvolta boala lui Parkinson si altele nu?

Un studiu realizat de  Mayo Clinic si publicat in revista on line PLoS Genetics a dovedit ca aceasta situatie este legata de efectele imbinate ale unor variatii comune in ADN ale unor gene care codifica proteine implicate intr-un foarte specific traseu metabolic.

Potrivit rezultatelor studiului, oamenii de stiinta vor putea in scurt timp sa prevada cu exactitate varsta la care diferite persoane ar putea manifesta primele simptome ale acestei boli.

Cercetatorii au dezvoltat un model de previziune foarte eficace, in masura sa prevada aparitia bolii: la 60 de ani, 91% dintre pacientii clasificati in categoria de risc ridicat suferea deja de boala, fata de 11% din cei clasificati in cea cu risc scazut.

La 70 de ani, toti cei din grupul cu risc ridicat contactase patologia, in vreme ce doua treimi din categoria cu risc scazut nu prezenta niciun semn. In medie, persoanele cu grad mare de risc manifesta primele simptome ale bolii cu 20 de ani mai devreme decat cei aflati in categoria cu risc scazut.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase