Home » D:News » Invenţia care schimbă energia verde: bateria din metal lichid (VIDEO)

Invenţia care schimbă energia verde: bateria din metal lichid (VIDEO)

Invenţia care schimbă energia verde: bateria din metal lichid (VIDEO)
Publicat: 03.03.2012
Donald Sadoway, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a dezvoltat o baterie din metal lichid care ar putea revoluţiona domeniul energiei din surse regenerabile.

Energia regenerabilă (precum cea obţinută cu ajutorul centralelor solare şi eoliene) are un potenţial uriaş în economisirea resurselor naturale, doar că productivitatea acestor instalaţii depinde de starea vremii.

Pentru a depăşi această problemă, Sadoway a creat bateria care poate stoca energia generată de centralele solare şi cele eoliene.

Bateria este alcătuită din trei straturi. Metale lichide cu densităţi diferite (şi menţinute la temperaturi de aproximativ 500 de grade Celsius) sunt aşezate peste şi sub un strat de sare topită. Materialele acţionează ca electrozi pozitivi şi negativi, iar sarea ca un electrolit. Bateria creează curent în mod similar cu o baterie tradiţională, iar prin inversarea sensului curentului are capacitatea de a se reîncărca.

Echipa condusă de Sadoway a mărit treptat dimensiunile bateriei până a ajuns la o versiune de un metru. Scopul este acela de a combina mai multe baterii pentru crearea uneia gigantice, capabilă de a fi utilizată în reţeaua de energie electrică. Profesorul susţine că bateria este la doar doi ani distanţă de comercializare, fiind mult mai ieftină decât una litiu-ion.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase