Home » D:News » O „băutură spaţială” concepută de NASA are efecte miraculoase (VIDEO)

O „băutură spaţială” concepută de NASA are efecte miraculoase (VIDEO)

O „băutură spaţială” concepută de NASA are efecte miraculoase (VIDEO)
Publicat: 28.05.2012
Specialiştii NASA au conceput o „băutură spaţială” ce are ca scop protejarea astronauţilor de radiaţiile din spaţiu. În timpul testelor, cercetătorii au descoperit că substanţa are efecte secundare miraculoase asupra ridurilor şi a petelor de pe piele provocate de radiaţiile ultraviolete.

Cercetătorii de la Universitatea Utah au descoperit că băutura cunoscută sub numele de AS10 aduce aceste beneficii incredibile în cadrul unui test efectuat pe 180 de participanţi cu afecţiuni ale pielii.

După doar patru luni de tratament cu două porţii zilnice din această băutură, petele de pe piele provocate de radiaţiile UV s-au redus cu 30%, iar ridurile cu 17%.

Băutura este realizată prin combinarea mai multor fructe exotice, printre care açaí, acerola, cactusul opuntia, struguri, ceai verde, rodie, Myrica rubra şi cupuaçu.

Ingredientele oferă cumulat o cantitate ridicată de vitamine şi fitochemicale care blochează efectele nocive ale radiaţiilor, explică cercetătorii. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanţi blochează acţiunea radicalilor liberi ce afectează celulele pielii.

„Pielea este primul ţesut al corpului ce este expus la radiaţiile ultraviolete şi ştim că este sensibil la stresul oxidativ”, a explicat Dr. Aaron Barson, specialist în nutriţie în cadrul Universităţii Utah.

„Studiul nostru arată AS10 oferă beneficii extraordinare prin reducerea acestui stres. Efectele stresului oxidativ asupra pielii pot fi modificate rapid, iar pielea se poate vindeca singură cu ajutorul acestei băuturi”, a explicat Barson.

Dr. Sam Bunting, specialist în dermatologie, a efectuat o analiză digitală a pielii participantelor la studiu, confirmând efectele dramatice ale băuturii. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase