Home » D:News » Promovările la serviciu sunt benefice pentru sănătatea inimii!

Promovările la serviciu sunt benefice pentru sănătatea inimii!

Promovările la serviciu sunt benefice pentru sănătatea inimii!
Publicat: 11.06.2012
Cei care lucrează în departamente unde există mari şanse de a fi promovaţi au un risc cu 20% mai mic de a se îmbolnăvi de inimă, comparativ cu cei care lucrează în medii unde nu prea au şanse de a-şi îmbunătăţi situaţia, arată un studiu publicat recent.

Studiul a fost condus de Sir Michael Marmot, profesor de epidemiologie la University College London, şi Michael Anderson de la Universitatea California, Berkeley, şi a fost publicat în Economic Journal.

Autorii au studiat carierele a 4.700 funcţionari publici şi au comparat riscul apariţiei bolilor cardiace în diferite departamente, în funcţie de rata promovărilor în departamentele respective.

Conform concluziilor autorilor, dacă într-un departament rata de promovare era de două ori mai mare decât în altul, funcţionarii din primul departament aveau, faţă de funcţionarii din cel de-al doilea, un risc redus cu 20% de a fi diagnosticaţi cu o boală cardiacă, în cursul celor 15 ani cât a durat studiul (1985 – 1999).

Această corelaţie s-a menţinut independent de starea de sănătate a funcţionarilor înainte de începerea studiului şi independent de mediul din care proveneau aceştia.

Cercetări anterioare arătaseră că laureaţii premiilor Oscar şi ai premiilor Nobel trăiesc, în general, mai mult decât cei care au fost doar nominalizaţi, iar jucătorii de baseball care ajung în Hall of Fame trăiesc mai mult decât ceilalţi jucători.

Sir Michael Marmot, unul dintre conducătorii studiului, a explicat că se cunoaşte deja faptul că, pentru un individ, atingerea unui statut socioeconomic mai înalt este corelată cu o stare de sănătate mai bună, iar promovarea este unul dintre mecanismele care permit atingerea unui astfel de statut.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase