Home » FUN Fest » Ischgl – paradisul schiorilor

Ischgl – paradisul schiorilor

Publicat: 19.11.2013
În valea Paznaun din Tirol, la mică distanţă de graniţa cu Elveţia, se ascunde una dintre cele mai spectaculoase staţiuni de schi din Alpi şi chiar din întreaga lume: Ischgl. Aici, pasionaţii de schi se pot bucura de 238 de kilometri de pârtii excelente, cu diverse grade de dificultate, ce sunt deservite de 44 telecabine, telegondole şi ski-lifturi ultrarapide şi capabile să gestioneze un flux mare de turişti. De asemenea, aici se mai găsesc 1.100 de maşini de făcut zăpadă, astfel încât cei ce vizitează Ischgl au garanţia că pot schia oricând doresc de la sfârşitul lunii noiembrie şi până la începutul lunii mai.
Ischgl e situat la o altitudine de 1.377 de metri, un alt motiv pentru care prezenţa zăpezii pe pârtiile de schi este garantată de-a lungul întregului sezon. Cea mai lungă pârtie măsoară 11 kilometri, iar suprafaţa totală acoperită de zonele destinate schiatului este de 515 hectare. Cei 238 de kilometri de pârtii sunt împărţiţi în funcţie de gradul de dificultate: 45 km sunt pârtii negre, 127 km sunt roşii şi 38 km pârtii albastre. Site-ul oficial Ischl.com oferă o hartă interactivă ce permite pasionaţilor de schi să-şi planifice vizita în funcţie de tipul de pârtie preferat. Tot în Ischgl se găseşte una dintre cele mai lungi pârtii de sanie din Alpi, ce măsoară 7 kilometri în lungime. Pârtia este deschisă doar seara, după ora 7, iar traseul este iluminat în întregime.
 
 
Ischgl nu este renumit doar pentru schiat, ci şi pentru petrecerile de après-ski ce au făcut ca numele satului austriac să fie cunoscut în întreaga lume. De altfel, ideea de „après-ski” a fost inventată în Ischgl, iar staţiunea tiroleză se ridică şi astăzi la înălţime, pasionaţii de schi având numeroase opţiuni de distracţie. Începutul şi finalul sezonului de schi, alături de sărbătorile de Paşti, sunt celebrate prin concerte spectaculoase ce au loc pe platoul Idalp, la 2.300 de metri deasupra nivelului mării, motiv pentru care spectacolele poartă numele de „concertele Top of the Mountain”. Printre artiştii celebri ce au cântat în cadrul acestor evenimente spectaculoase din Ischgl se numără Bob Dylan, Beyoncé, Rihanna şi Katy Perry. În 2013, sezonul de schi va debuta pe 28 noiembrie, evenimentul urmând să fie sărbătorit pe 30 noiembrie în Top of the Mountain Opening, un concert extraordinar ce-i va avea ca protagonişti pe canadienii de la Nickelback. Toţi posesorii de ski pass vor avea acces gratuit la concert.
 
 
Un alt avantaj oferit pasionaţilor de schi este ski pass-ul comun, ce oferă acces atât în Ischgl, cât şi în Samnaun, Elveţia, staţiune care poate fi accesată direct de pe „Arena Silvretta”, aşa cum este denumită zona de schi din apropiere de Ischgl. După schiat, Samnaun reprezintă destinaţia ideală pentru cumpărături, deoarece satul elveţian este situat într-o zonă duty-free. Accesul se face printr-un traseu celebru supranumit „circuitul contrabandiştilor”. Întoarcerea se face cu o telecabină de tip double-decker. În Arena Silvretta se găsesc şi 14 restaurante care oferă schiorilor diferite delicii culinare, de la bucătăria tiroleză până la specialităţi italiene.
 
 
Seara, Ischgl este locul ideal pentru relaxarea de după schi, căci nicio altă staţiune de schi din Alpi nu oferă o astfel de varietate de localuri şi cluburi. Diversitatea evenimentelor şi numeroasele vedete prezente în Ischgl i-au atras satului tirolez supranumele de „Ibiza din Alpi”. Cei ce preferă serviciile de wellness pot merge în Silvretta Center din Ischgl, unde pot înota în piscină şi se pot relaxa după schi într-o saună uscată finlandeză sau în una cu aburi, turcească. De asemenea, tot aici se găsesc un centru de masaj, un salon de cosmetică şi un centru de distracţie cu bowling şi biliard. Pasionaţii de tenis pot folosi unul din cele patru terenuri indoor pentru a practica acest sport şi în timpul iernii.
 
Aşadar, dacă vă atrag pârtiile aflate la altitudini mari şi sistemul de transport ultramodern şi doriţi să vă distraţi şi totodată să vă relaxaţi, Ischgl reprezintă destinaţia ideală pentru această iarnă. Iar dacă încă sunteţi curioşi cum arată iarna în acest minunat sat tirolez, următorul clip video vă va oferi o perspectivă de ansamblu, în descrierea turiştilor care au savurat deja atmosfera unică din valea Paznaun
 
 
Testează-ţi abilităţile pe pârtie şi pleci în vacanţă pe schiuri la ISCHGL!
 
PREMII: Câştigi o excursie de 8 zile pentru 2 persoane în celebra staţiune montană ISCHGL din Austria şi 10 seturi de iarnă!
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase