Home » FUN Fest » Ischgl: sporturi de iarnă, distracţie & lifestyle

Ischgl: sporturi de iarnă, distracţie & lifestyle

Ischgl: sporturi de iarnă, distracţie & lifestyle
Publicat: 28.10.2014
Ischgl nu este considerată degeaba de mai mulţi ani veritabila metropolă de lifestyle a Alpilor. Bazele sportive de iarnă nu oferă doar recreere de mare clasă pe zăpadă– ci marchează an de an noi accente cu programul exclusivist de distracţie. Atracţiile noului sezon includ seria de concerte Top of the Mountain cu participarea unor vedete muzicale internaţionale, concursul de sculpturi din zăpadă „Forme în alb“ precum şi cupa bucătarilor profesionişti. În sezonul 2014/2015, arena Silvretta devine locul unde recordurile sunt însă depăşite şi dincolo de scenă. Noul triplu circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat contribuie nu doar la un transport mai rapid şi mai în zona schiabilă, ci marchează cu 1.251 m cea mai mare diferenţă de altitudine a unui teleferic 3-S. Arena transnaţională pentru sporturi de iarnă din Ischgl este una dintre cele mai vaste zone schiabile interconectate din Alpi şi impresionează prin pârtiile sale perfect amenajate şi imense parcuri de distracţie mai ales sportivii de iarnă exigenţi.

Amplasament

Ischgl este cu ai săi circa 1.600 de locuitori cea mai cunoscută comună din zona de sporturi de iarnă Paznaun din vestul Tirol-ului. La o altitudinea de 1.377 metri, staţiunea austriacă se află într-o vale de mare înălţime între Silvretta şi masivul Verwall. Comunele învecinate sunt Galtür, Kappl şi See.

 

Zona schiabilă

Nenumăraţi kilometri de pârtie optim amenajată amplasaţi într-o zonă cu zăpadă garantată şi cel mai vast parc interconectat de Freestyle din Europa garantează în arena Silvretta distracţii de iarnă fără griji din 27 noiembrie 2014 până în 03 mai 2015.

45 de reţele de teleferice şi telescaune confortabile transportă oaspeţii direct din centru în arena transfrontalieră pentru sporturi de iarnă, ale cărei pârtii se extind până în comuna elveţiană Samnaun. Dar şi cele două parcuri recreative se extind în regiunea austriacă şi cea elveţiană a arenei Silvretta. Parcul recreativ PlayStation®Vita Ischgl pentru adepţii snowboard-ului şi al schiului liber este cel mi mare eldorado al sporturilor de iarnă libere din Alpi care se extinde pe mai multe regiuni şi împărţit pe trei zone: parcul de mari dimensiuni, cel public şi cel pentru începători– un paradis al traseelor şi rampelor tip halfpipe, rail şi quarterpipe. Legitimaţia zilnică pentru zona schiabilă este disponibilă începând de la 45,00 Euro. Copii de până la opt ani beneficiază de acces gratuit în arena Silvretta, în compania unui părinte iar tinerii cu vârste până la 16, de o reducere pentru minori. Orice informaţi suplimentare legate de preţurile legitimaţiilor de schi precum şi despre reduceri pot fi accesate la http://www.ischgl.com/de/active//skipasspreise-betriebszeiten

Noutăţi 2014/2015

Pentru că Ischgl nu doarme niciodată, se inaugurează în sezonul 2014/2015 noul triplu circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat. Acesta leagă centrul estic al localităţii Ischgl cu vârful de munte Pardatschgrat situat la 2.616 metri altitudine şi parcurge astfel, cu cei  1.257 metri ai săi, cea mai mare diferenţă de altitudine la nivel mondial. În doar de 9,4 minute oaspeţii vor fi transportaţi pe viitor din vale, fără staţie centrală, direct în zona schiabilă. După ce secţiunea superioară din vechea linie Pardatschgrat rămâne în funcţiune, cei matinali au acum şi posibilitatea de a se bucura de atractivele trasee descendente din Pardatschgrat până la staţia centrală şi în valea Velill în decursul primelor ore ale dimineţii – şi toate acestea fără timp de aşteptare pentru legăturile de circulaţie ale staţiei mediane ale vechiei linii Pardatschgrat.

Distracţie de primă clasă

Alături de activităţile sportive, zona schiabilă este scena unor  evenimente de mare clasă. Liga de top al muzicii internaţionale oferă astfel reprezentaţii periodice în cadrul legendarelor concerte ist Top of the Mountain– la începutul sezonului de iarnă în centrul localităţii, cu ocazia sărbătorilor pascale şi la finalul sezonului, la 2.300 de metri altitudine, în mijlocul zonei schiabile pe celebra scenă Idalp.

O perioadă cu totul specială pentru schi este şi luna ianuarie a fiecărui an, deoarece arena  Silvretta se transformă într-o imensă galerie în aer liber. Zece perechi de artişti internaţionalo se reunesc cu ocazia concursului de sculpturi din zăpadă „Forme în alb“  şi creează în numai cinci zile modele de zăpadă înalte de mai mulţi metri. Datorită garanţiei zăpezii perene, sportivii de iarnă au posibilitatea să admire unicatele de pe pârtie de la cea mai mare apropiere, până ce soarele primăverii le forţează topirea.  

Un veritabil maraton de evenimente îşi aşteaptă vizitatorii în aprilie: alături de concertul pascal Top of the Mountain EASTER, campionatul mondial de schi, manifestări gastronomice şi cupa bucătarilor premiaţi cu stele completează calendarul diversificat al evenimentelor. În Ischgl nu îşi fac apariţia doar vedete ale muzicii, dar şi legendele gătitului. Bucătari-vedetă renumiţi precum Hans Haas, Johann Lafer şi Rudi Obauer se confruntă sub privire lui Eckart Witzigmann, bucătarul secolului, în traseul de slalom gigant şi gătind live pe legendara scenă  Idalp.

Metropola de lifestyle a Alpilor

Un sejur de iarnă în Ischgl nu poate fi complet fără atracţiile culinare–de la bucătăria tiroleză tradiţională până la restaurantul cu mai multe stele-care îşi aşteaptă oaspeţii atât în vale cât şi în arena pentru sporturi de iarnă. O recomandare pentru cunoscători este Alpenhaus pe înălţimile Idalp, accesibil prin liniile de teleferic Silvretta şi Fimba. Şarmantul restaurant montan într-un design purist-alpin îşi răsfaţă oaspeţii parter cu excelente preparate de iarnă precum tradiţionalul desert Kaiserschmarrn şi specialităţi proaspăt gătite pe grătarul cu cărbuni de lemn. În completarea unui templu culinar de primă clasă în mijlocul zăpezilor, Alpenhaus dispune de propriul „Club montan VIP“ cu maxim 300 de membri. În exclusivista zonă de lounge puteţi savura o vedere panoramică peste Silvretta într-o atmosferă relaxată, intimă. Numeroasele celelalte beneficii exclusiviste ale membrilor includ, printre altele, un propriu acces VIP spre linia  Silvretta, un ghid personal din partea academiei pentru sporturile de iarnă, testări gratuite ale cele mai noi modele de schiuri şi snowboard-uri precum şi boxe gratuite de depozitare a echipamentului pentru sporturi de iarnă în staţia de munte şi cea din vale. Înregistrarea ca membru ale clubului are loc direct prin intermediul clubului montan VIP, accesabil la [email protected].

Când programul unei zile de schiat se apropie de sfârşit, atmosfera din jurul pârtiei redevine incendiară. Nicăieri zona de après-ski nu este mai captivantă ca în Ischgl. Multitudinea de localuri în cele mai variate stiluri este unică în întreg spaţiul alpin. Similar şi viaţa de noapte din cluburi, în care noctambulii pot dansa şi flirta din plin până la orele dimineţii.

Cine apreciază mai mult liniştea, savurează ofertele balneare şi de wellness generoase din hoteluri sau din centrul Silvretta.

O atracţie nocturnă din Ischgl este pârtia de sanie lungă de şapte kilometri iluminată cu reflectoare, care porneşte de la staţia montană din vârf a liniei de teleferic Silvretta. Deschisă de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii aprilie, în cazul unor condiţii meteorologice favorabile, în fiecare luni şi joi-o adevărată distracţie pentru „călătorii printre stele”  împătimiţi de vitează.

Mai multe informaţii: www.ischgl.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase