Home » Istorie » ISTORIA frumoasei fortăreţe Belogradchik, din Bulgaria. În secolul XIX a fost locul decapitării revoluţionarilor capturaţi. FOTO

ISTORIA frumoasei fortăreţe Belogradchik, din Bulgaria. În secolul XIX a fost locul decapitării revoluţionarilor capturaţi. FOTO

Publicat: 06.02.2016
Pe panta nordică a Munţilor Balcani, în apropiere de nord-vestul oraşul bulgar Belogradchik, se află Cetatea Belogradchik, de asemenea, cunoscută şi sub numele de Cetatea Kaleto.
Fortul este amplasat la baza unei formaţiuni spectaculoase de rocă ce aparţine masivului Belogradchik. Formată din gresie şi conglomeraţii de rocă, formaţiunea a luat o formă ciudată, care se aseamănă mult cu oameni sau obiecte comune. Unele dintre roci ajung până la 200 de metri înălţime. Iar cele care servesc ca fundal cetăţii ajung la 70 de metri înălţime.
 

Galerie foto

vezi galeria
8 foto
 
Cetatea există aici încă din vremea romanilor. În secolul I şi III d.Hr., romanii au construit drumuri spre noile provincii ale imperiului din Peninsula Balcanică, precum şi unele cetăţi pentru pază. Misiunea cetăţii Belogradchik a fost de a controla drumul. Ei au construit cea mai mare parte a cetăţii, cunoscută sub numele de Citadelă, folosind rocile ca protecţie naturală. Zidurile fortificate au fost construite doar din nord-vest şi sud-est, iar restul fiind inconjurat de pietre. 

De-a lungul secolelor, Cetatea Belogradchik a fost folosită de o succesiune de forţe diferite, inclusiv bizantini. În secolul al XIV-lea, ţarul bulgar Vidin Ivan Stratsimir a extins vechea cetate, construind garnizoane fortificate înainte masivelor de roci existente. Fortul a devenit una dintre cele mai importante cetăţi din regiune. La sfârşitul secolului, cetatea Belogradchik a fost capturat[ de otomani, care au extins-o şi au folosit-o pentru a suprima revoltele locale.
 
Sursa foto: elena Stefanova/Panoramio
 
Fortul Belogradchik a continuat să fie folosit în scopuri militare şi defensive până în secolul al XIX-lea. În 1850, cetatea a jucat un rol important în suprimarea revoltei din Belogradchik, fiind locul unde s-au efectuat decapitarea activiştilor capturaţi. Cetatea a fost utilizată ultima dată în timpul războiului sârbo-bulgar din 1885.
 
Cetatea Belogradchik este acum una dintre cele mai bine conservate cetăţi din Bulgaria şi împreună cu stâncile din Belogradchik, este primul obiectiv turistic cultural şi istoric  al oraşului. 
 
 
 Vă recomandăm şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase