Home » Istorie » Vieţile fiilor unora dintre cei mai DURI dictatori ai lumii. Printre aceştia, Nicu Ceauşescu – FOTO

Vieţile fiilor unora dintre cei mai DURI dictatori ai lumii. Printre aceştia, Nicu Ceauşescu – FOTO

Publicat: 19.03.2016
Se spune că "Aşchia nu sare niciodată departe de trunchi".

Într-o lume în care banii nu au absolut nicio valoare, puterea pe care o ai este nelimitată, crimele sunt la ordinea zilei, iar părinţii tăi sunt veneraţi asemenea unor zei, nimeni şi nimic nu îţi poate sta în cale. Cel mai probabil, aşa gândeau copiii celor mai temuţi dictatori din istorie.

Bineînţeles, putem doar să ne imaginăm cam ce se întâmpla în mintea acestora. Totuşi, faptele lor sunt şi astăzi mărturii ale unor modele de comportament, pe care nimeni nu ar dori să le urmeze. Iată câteva exemple:

Faisal Wangita (fiul lui Idi Amin)

El a fost doar unul dintre cei 40 de copii recunoscuţi de liderul tiranic care a condus Uganda în perioada 1971-1979. Faisal a fost acuzat, de nenumărate ori, că ar fi fost implicat în acte de asasinat. La un moment dat, el a fost surprins în timpul unei confruntări violente produse de membrii unor grupuri infracţionale rivale. În timpul acestui eveniment, Wangita a omorât în bătaie un tânăr, fapt pentru care a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Faisal Wangita (Foto:vg.no)

Teodoro Nguema Obiang Mangue (fiul lui Teodoro Obiang Nguema Mbasogo)

Faptul că Teodoro Obiang Nguema Mbasogo a fost un dictator mai puţin cunoscut decât ceilalţi omologi ai săi nu a reprezentat un impediment în calea liderului din Noua Guinee Ecuatorială de a-şi exercita puterea după bunul plac. Pe de altă parte, Teodoro Mangue nu s-a sfiit să profite de privilegiile pe care le oferă statutul de fiu de dictator. Printre posesiunile extravagante pe care el le deţine: un automobil Ferrari în valoare de 500.000 de dolari, un conac în Malibu (care a costat 30 de milioane de dolari) şi un avion privat, care a costat nu mai puţin de 38,5 milioane de dolari.

Teodoro Nguema Obiang Mangue (Foto:alchetron.com)

Uday Saddam Hussein al-Tikriti (fiul lui Saddam Hussein)

Încă de mic copil, Uday a manifestat un comportament deosebit de violent. În 1988, el a fost acuzat că l-a omorât în bătaie pe angajatul lui Saddam Hussein, care îi testa acestuia mâncarea. Tânărul a fost condamnat atunci pentru omor, însă a fost eliberat din închisoare după numai 40 de zile de arest. În perioada următoare, Uday şi-a câştigat „reputaţia” de criminal şi violator.

Uday Saddam Hussein al-Tikriti (Foto:globalsecurity.org)

Kim Jong Il (fiul lui Kim Il Sung)

Asemenea unui rege din perioada medievală, Kim Jong Il s-a pregătit intens pentru a deveni conducător de stat. În cadrul Universităţii „Kim Il Sung”, el a studiat economia politică marxistă, filosofia, dar şi ştiinţele militare.  În anul 1994, Kim Jong Il a preluat controlul absolut asupra Coreei de Nord. Începe o perioadă de teroare pentru locuitorii acesteia, fiind cunoscut faptul că peste 2 milioane de oameni au murit atunci, ca urmare a măsurilor luate de către liderul de la Phenian.

Kim Jong Il (Foto:globalsecurity.org)

Nicu Ceauşescu (fiul lui Nicolae Ceauşescu)

În timpul mandatului său, Nicolae Ceauşescu l-a pregătit pe fiul său mai mare pentru a-l succeda la putere. Acesta, însă, a profitat de toate privilegiile care i se ofereau, cheltuind sume impresionante de bani pentru organizarea unor petreceri fastuoase pentru acea vreme. În anul 1990, Nicu Ceauşescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Nicu Ceauşescu (Foto:theapricity.com)

Sursa: listverse.com

Vă mai recomandăm şi: Când a avut loc prima răscoală din istorie?

                                 Ziua primului zbor. Momentul în care Traian Vuia a devenit un pionier al aviaţiei la nivel mondial

                                  Un scurt manuscris al lui Shakespeare va fi digitalizat

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase