Home » Istorie » Un cercetător britanic susţine că a descoperit mormântul Regelui Arthur. Unde s-ar putea afla acesta – FOTO

Un cercetător britanic susţine că a descoperit mormântul Regelui Arthur. Unde s-ar putea afla acesta – FOTO

Publicat: 19.05.2016
Specialistul a cerut aprobare de la English Heritage pentru a efectua cercetări arheologice, însă a fost refuzat.
Conform legendei, regele Arthur a fost dus pe Insula Avalon după ce a fost rănit într-o luptă cu inamicul său  Mordred. După aceea, mitul nu mai pomeneşte nimic despre cunoscutul personaj medieval. Dar acum, un istoric pretinde că a găsit locul în care marele conducător britanic a fost îngropat: pe un câmp din comitatul Shropshire .
 
După ce a cercetat viaţa regelui Arthur timp de mai mulţi ani, Graham Phillips a ajuns la concluzia că mormântul s-ar afla în apropierea satului Baschurch. Specialistul pretinde că a identificat locaţia, după ce a ales între două situri apropiate ca distanţă: un terasament aflat în afara satului şi considerat a fi un vechi fort şi locul în care a funcţionat în Evul Mediu o capelă.
 
 
Zona în care s-ar putea afla mormântul Regelui Arthur (Foto:grahamphillips.net)
 
Phillips face apel la specialiştii English Heritage, pentru a-i permite să investigheze situl în care s-ar putea afla mormântul, dar şi capela despre care se presupune că a fost construită în urmă cu peste 1400 de ani. 
 
Britanicul îşi explică teoria în ultima sa carte, ,,The Lost Tomb of King Arthur”. În paginile volumului, Phillips spune că ipoteza pe care a formulat-o succede o serie de investigaţii anterioare, la finalul cărora specialistul a concluzionat că regele mitic şi-a stabilit curtea în castrul roman din Wroxeter.
 
 
Bichgrove Pool, locul în care se presupune că a fost aruncată sabia Regelui Arthur (Foto:grahamphillips.net)
 
,,Cercetările mele arată că Arthur s-a născut în Shropshire şi nu în sud-vestul Angliei, aşa cum s-a afirmat până acum. În Biblioteca Universităţii din Oxford există un poem medieval, care face referire la regii din Wroxeter. În opera literară se menţionează că aceştia au fost înmormântaţi în Bisericile din Bassa. Când te gândeşti la un loc cu un nume similar din Shropshire, prima localitate care îţi vine în minte Baschurch. Aici există un loc care se potriveşte descrierii, un terasament cunoscut sub numele de The Berth, care acum este dispărut”, a afirmat Graham Phillips. 
 
Phillips, care se autodescrie ca fiind un detectiv istoric, spune că deşi în sit nu au fost efectuate săpături, el a descoperit într-o groapă, cu ajutorul unei schiţe,  o piesă masivă din metal. Specialistul susţine că acest obiect ar fi fost scutul cu care a fost înmormântat regele Arthur.  
 
 
Fragment de piatră, pe care se presupune că era inscripţionat: ,,Hic iacet Arthurus Rex quondam rex que futures” = ,,Aici se odihneşte Regele Arthur, unic printre regii care vor domni” (Foto:grahamphillips.net)
 
,,În momentul în care am încercat să obţin permisiunea pentru săpături arheologice, din partea English Heritage, am fost refuzat, deoarece experţii au spus că situl este protejat prin lege. Odată cu progresul tehnologiei, în viitorul nu prea îndepărtat vom putea să cercetăm locaţia fără a fi nevoie de efectuarea unor săpături. Eu cred că intervenţia este absolut necesară, deoarece, în caz contrar, alte persoane ar putea merge acolo şi ar distruge situl „, a adăugat Phillips. 
 
Sursa: Mail Online
 
 
                                             Arheologii scoţieni cred că au descoperit Masa Rotundă a Regelui Arthur
 
                                             ,,Masa Rotundă” a regelui Arthur nu era chiar o masă                                           
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase