Home » Istorie » Testele ADN pot rezolva un celebru mister al unui adulter şi crime regale, vechi de 300 de ani

Testele ADN pot rezolva un celebru mister al unui adulter şi crime regale, vechi de 300 de ani

Testele ADN pot rezolva un celebru mister al unui adulter şi crime regale, vechi de 300 de ani
Publicat: 22.10.2016
O celebră poveste de dragoste din secolul al XVII-lea sună în felul următor: Un bărbat întâlneşte o femeie, iar cei doi se îndrăgostesc. Ulterior, bărbatul a dispărut şi se presupune că a fost ucis de către soţul acesteia, care, după acest eveniment, a divorţat şi a încarcerat-o pe fosta lui soţie, pentru tot restul vieţii.

Aceasta este povestea contelui suedez Philip Christoph Königsmarck şi a prinţesei germane Sophia Dorothea of Celle, poveste care a fost brusc întreruptă de soţul prinţesei, care, ulterior, a devenit regele George I al Marii Britanii. Acum, după 332 de ani, corpul lui Königsmarck a fost, în sfârşit, găsit. Acesta a fost văzut pentru ultima oară în luna iulie a anului 1694, atunci când o vizita pe prinţesă la ore târzii în noapte. Cei doi voiau să fugă împreună în acea vară.

Relaţia celor doi a fost întreţinută prin scrisorile pe care le trimiteau unul altuia, scrisori care acum sunt păstrate la Universitatea Lund din Suedia. Foarte multe voci au spus că Phillip a fost ucis pentru că l-a încornorat pe viitorul rege al Marii Britanii, iar trupul său se crede că ori a fost aruncat într-un râu, ori a fost scos în afara domeniului pe care se afla castelul.

Pe data de 11 august 2016, când un grup de muncitori renovau o zonă din apropierea castelului, a fost descoperit un schelet care se presupune că aparţine contelui Königsmarck. Examinarea iniţială a confirmat faptul că acesta se află acolo de secole întregi, iar cercetătorii de la Universitatea din Göttingen, au demarat un proiect care urmăreşte colectarea ADN-ului din oase şi confruntarea acestuia cu cel al rudelor familiei Königsmarck care încă mai trăiesc.

În ceea ce priveşte soarta Sophiei, aceasta a fost încarcerată de către George, astfel petrecându-şi următorii 32 de ani care îi mai rămăsese. Când a decedat, a fost înmormântată în acelaşi loc în care a fost încarcerată, ulterior trupul său fiind transportat în Celle, alături de cele ale părinţilor ei.

Povestea de dragoste dintre Phillip şi Sophia a devenit foarte populară şi a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru numeroase cărţi şi filme. Sophia nu a fost acuzată de faptul că şi-a înşelat soţul, căci acesta a fost un soţ teribil, înşelând-o înainte ca ea să facă acest lucru şi având un comportament abuziv.

Sursa: Motherboard

Citeşte şi:

O cutremurătoare poveste de dragoste, sfârşită tragic. Cum a murit moştenitorul tronului Austro-Ungariei împreună cu amanta sa – VIDEO

În sfârşit, oamenii de ştiinţă au descoperit care este diferenţa dintre dragoste şi dorinţa sexuală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase