Home » Istorie » Un sit arheologic unic vechi de 4.900 de ani a fost descoperit în Danemarca. Poate fi vorba de un loc sacru

Un sit arheologic unic vechi de 4.900 de ani a fost descoperit în Danemarca. Poate fi vorba de un loc sacru

Un sit arheologic unic vechi de 4.900 de ani a fost descoperit în Danemarca. Poate fi vorba de un loc sacru
Publicat: 04.03.2017
Arheologul Pernille Rohde Sloth de la ”Museum Southeast Denmark” a menţionat că un sit neolitic a fost găsit lângă un şantier de construcţie de lângă Copenhaga.

Situl arheologic este reprezentat de un spaţiu care era închis cu ajutorul palisadelor, având o formă ovală, relatează Archaeology.

Suprafaţa este impresionantă, acoperind aproximativ 5.500 de metri pătraţi şi există cinci rânduri de palisade dispuse concentric.

Acest sit conţine pietre de silex, fragmente de topor şi bucăţi din vase de lut. Se crede că toate acestea au în jur de 4.900 de ani şi au fost dezgropate din zona din interior a structurii.

Nu se cunoaşte dacă toate cele cinci rânduri au fost construite în acelaşi timp sau cât timp a fost în folosinţă această construcţie. 

Rohde Sloth consideră că „rândurile de ziduri alături de deschiderile lor formau un fel de labirint”. Cercetările viitoare pot arăta dacă această îngrăditură a avut un scop ritualic sau era o fortificaţie. Oricare ar fi adevărul, structura sugerează o complexitate însemnată a societăţilor neolitice, fie că este vorba de organizare socială sau de religia acestora.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce a declanşat explozia demografică de la începutul epocii neolitice? Cercetătorii americani au găsit răspunsul

Un centru religios neolitic, vechi de 5000 de ani, descoperit în Scoţia, scoate la iveală un lucru uimitor

Descoperire INCREDIBILĂ în Egipt: 12 morminte de acum 3.500 de ani oferă detalii despre locuitorii din Noul Regat

Rămăşiţe umane vechi de 800 de ani păstrează genomul unei infecţii letale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase