Home » Istorie » Un mormânt din Franţa, vechi de 2.500 de ani, cu bijuterii din aur masiv îi contrariază pe arheologi

Un mormânt din Franţa, vechi de 2.500 de ani, cu bijuterii din aur masiv îi contrariază pe arheologi

Publicat: 02.04.2017
Arheologii au făcut o descoperire fascinantă când într-un mormânt din Lavau, Champagne (din Franţa de astăzi), au găsit o căldare de 2.500 de ani cu un diametru de un metru şi un aristocrat împodobit cu bijuterii din aur.

Căldarea are ornamentată un cap de leu şi capul lui Achelous, un zeu al mitologiei greceşti. În centrul mormântului se află rămăşiţele aristocratului, cu obiecte care au rămas nederanjate de două milenii şi jumătate, relatează The Vintage News.

Ceea ce îi contrariază pe cercetători este chiar aristocratul. Cine era acesta de a avut o asemenea înmormântare? Deocamdată, nici măcar genul acestei persoane nu a putut fi determinat. Cercetătorii de la Institutul Naţional de Arheologie din Franţa susţin că rămăşiţele sunt într-o stare avansată de degradare.

Deşi unii arheologi susţin că rămăşiţele au aparţinut unui bărbat, alţii consideră că existenţa mai multor morminte de femei din nord-estul Franţei sugerează că acest caz este similar, iar persoana aristocrată recent descoperită este femeie.

Singurul lucru care se cunoaşte este faptul că avea un statut înalt, indiciu, desigur, fiind bijuteriile şi obiectele de valoarea găsite în mormânt. După cum reiese şi în imaginea de mai sus, aristocratul/aristocrata, avea brăţări şi un colier din aur masiv.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un mormânt misterios a fost descoperit în Grecia. ”Nu ştim dacă este îngropat în interiorul lui” – VIDEO

Arheologii au descoperit artefacte incredibile într-un mormânt din Franţa care datează din Epoca Fierului

A fost descoperit cel mai mare mormant antic din Egipt

Descoperire impresionantă într-un mormânt din Franţa: O femeie a fost găsită îngropată cu inima soţului ei la câteva secole de la moartea sa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase