Home » Istorie » Cercetătorii au descoperit rămăşiţele primului ,,zombi” din epoca medievală

Cercetătorii au descoperit rămăşiţele primului ,,zombi” din epoca medievală

Publicat: 08.04.2017
Cercetătorii sugerează că locuitorii Marii Britanii din perioada medievală se temeau de morţi vii sau cadavrele readuse la viaţă.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Southampton au realizat un studiu privind rămăşiţele umane dintr-un sat medieval din Yorkshire, informează Independent

Analizele au dovedit că scheletele au fost mutilate, decapitate şi arse. Pentru prima dată au fost confirmate credinţele britanicilor din epoca medievală privind morţii vii. Cercetarea a fost realizată asupra rămăşiţelor din secolele XI şi XIII ale locuitorilor din satul Wharram Percy. 

Majoritatea persoanelor din epoca medievală credeau că persoanele decedate erau capabile să învie pentru a răni sau ucide oamenii vii.  Dovezile istorice sugerează că britanicii şi irlandezii se temeau de ..zombi,” în timp ce locuitorii Scoţiei se temeau de morţii care se hrăneau cu sânge, făcându-se referire directă la vampiri. 

Credit: Historic England/PA Wire

Experţii au analizat 137 de oase umane, dezarticulate. În urma analizelor s-a descoperit că acestea au făcut parte din cel puţin 10 indivizi, printre care trei femei, doi bărbaţi, un adolescent (cu vârstă între 15 şi 17 ani) şi doi copii (cu vârsta între 2 şi 4 ani). 

Dovezile sugerează că rămăşiţele morţilor erau supuse unei serii de acţiuni menite să îi împiedice să se ridice din morţi. Localnicii rupeau membrele cadavrului, îl decapitau şi ardeau pentru a preveni învierea.  Aceştia considerau că persoanele decedate pot învia doar la scurt timp după moarte înainte ca aceştia să intre în putrefacţie. 

În istorie există foarte puţine informaţii despre aceste practici, însă descoperirea furnizează dovezi privind credinţele locuitorilot din Marea Britanie medievală.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase