Home » Istorie » Zece forme barbare de pedeapsă care sunt utilizate şi în prezent. Printre ele lapidarea sau crucificarea

Zece forme barbare de pedeapsă care sunt utilizate şi în prezent. Printre ele lapidarea sau crucificarea

Publicat: 08.04.2017
La nivel global, oamenii consideră că am evoluat. Atunci când analizăm parcursul istoric dovezile devin clare, sclavia considerată normală în anumite vremuri în prezent este eradicată.

Însă există anumite zone izolate în care sunt utilizate şi în prezent metode de pedepsire barbare. 

1. Biciuirea

Sursa: ListVerse

Biciuirea este o formă de pedeapsă care implică lovirea unei persoane cu un bici sau o tijă.  Pedeapsa era deseori utilizată în secolul XIX, în timp fiind înlocuită de alte metode precum închisoarea. În prezent, biciuirea este considerată o formă de pedeapsă barbară, însă mai este utilizată în anumite ţări precum Arabia Saudită, Iran şi Sudan. În ţările în care este utilizată, pedeapsa poate fi aplicată bărbaţilor, femeilor cât şi copiilor, deseori fiind aplicată în locuri publice, conform LIst Verse. 

În 2014, un bărbat din Arabia Saudită a fost condamnat la 1.000 de bice şi zece ani de închisoare pentru ,,insultarea islamului”.

2. Solitudinea

În lume există multe forme de pedeapsă barbare, dar care nu implică agresiunea fizică. O metodă de pedeapsă barbară este izolarea. În prezent este utilizată doar în cazul deţinuţilor extrem de periculoşi care reprezintă un pericol pentru restul deţinuţilor. Aceşti prizonieri petrec, în general, 22-23 de ore într-o celulă singuri, având permisiunea petrecerii unei singure ore în afara celulei. 

3. Dezmembrarea

Sursa: ListVerse

Una dintre cele mai şocante forme de pedeapsă, utilizată şi în prezent, este amputarea. În funcţie de locaţie şi caz, dezmembrarea poate avea loc într-un mediu medical de medici forţaţi să realizeze procedura. În alte cazuri, deţinutul poate fi supus unor metode mult mai brutale, părţi ale mâinilor sau picioarelor fiind amputate fără utilizarea anestezicelor. 

În unele ţări precum Arabia Saudită, Iran sau Sudan, mâinile şi picioarele sunt deseori amputate în urma comiterii anumitor crime. 

4. Orbirea

Din 1979, Iranul este guvernat de către legea Şaria. Una dintre caracteristicile legii sunt ,,qesas’ permiterea aplicării pedepselor fizice în cazul actelor criminale. Legea se bazează pe principiul ,,ochi pentru ochi.” Pedeapsa permite orbirea criminalului prin scoaterea sau turnarea acidului pe ochi.

5. Decapitarea

Execuţia prin decapitare este o formă de pedeapsă încă utilizată în prezent.  Statul Islamic este cunoscut pentru utilizarea acestei metode asupra ostaticilor şi a inamicilor. Decapitările sunt deseori realizate în public, filmate şi publicate pe internet. 

Arabia Saudită este o altă ţară care încă utilizează decapitarea ca formă de pedeapsă. Aceştia urmează legile Şaria care permit pentru viol, ucidere, apostazie şi trafic de droguri utilizarea decapitării. 

6. Lapidarea

Lapidarea este o formă de execuţie în care un grup de persoane aruncă cu pietre către o persoană acuzată de adulter, până când aceasta moare. Lapidarea este o formă de execuţie legală în Iran, Arabia Saudită, Sudan, Emiratele Arabe şi Yemen. 

7. Crucificarea

Crucificarea este o formă de execuţie în care membrele criminalului sunt bătute în cuie pe o cruce, moartea este lentă şi dureroasă. Desigur şi această formă de pedeapsă este legală în Arabia Saudită. 

8. Îngroparea prematură

Sursa: ListVerse

Îngroparea prematură este o formă de pedeapsă prin care o persoană vie este îngropată. În ultimii ani, această formă de execuţie a început să  fie din nou utilizată de către Statul Islamic. 

În 2014, militanţii Statului Islamic au ucis sute de membrii ai grupării minoritare Yazidi, utilizând îngroparea prematură. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase