Home » Istorie » Povestea fascinantă a unui pilot de avioane de vânătoare MiG-17 care a zburat cu avionul pe sub un pod

Povestea fascinantă a unui pilot de avioane de vânătoare MiG-17 care a zburat cu avionul pe sub un pod

Povestea fascinantă a unui pilot de avioane de vânătoare MiG-17 care a zburat cu avionul pe sub un pod
Publicat: 11.06.2017
În 1965, un pilot pe nume Valentin Privalov a reuşit să strecoare un avion de vânătoare MiG-17 pe sub un pod de pe râul Ob din vestul Siberiei. Deşi credibilitatea fotografiei a fost pusă la îndoială, povestea a rămas.

Se întâmpla pe 4 iunie în 1965, când oamenii care se bucurau de soarele de început de vară din Novosibirsk au avut parte de o acrobaţie neaşteptată, scrie War History Online.

Nimeni nu a mai reuşit o astfel de acrobaţie cu acest avion, mai mult, la mijloc a fost doar iniţiativa pilotului, fără niciun ordin. Altfel spus, Privalov dorea glorie personală, arătându-şi abilităţile desăvârşite. Mulţimea adunată pe pod a început să aplaude, dar superiorii pilotului nu au fost atât de încântaţi. Cel puţin în prima fază, când acrobaţia aproape l-a costat cariera în Forţele Aeriene Sovietice.

Cazul chiar a ajuns în atenţia ministrului Apărării de atunci, Rodian Malinovsky, care a văzut partea plină a paharului. În loc să vadă evenimentul ca pe un lucru negativ, unde un pilot este nedisciplinat, mareşalul a văzut acrobaţia ca pe o reclamă pentru armata sovietică.

Aşadar, vestea s-a răspândit în toată lumea, iar Privalov a fost trimis la Moscova, într-un escadron de elită de la baza militară aeriană Kubinka.

Când imaginea a reapărut recent pe internet, au existat mulţi care i-au contestat credibilitatea, dar există surse care confirmă evenimentul. În aceste surse este inclus şi un articol din presa americană din 27 august 1965.

Valentin Privalov a avut o carieră de succes în Forţele Aeriene Sovietice, dar puţine se ştiu despre viaţa sa personală şi dacă este încă în viaţă. Cu toate acestea, acrobaţia sa rămâne de neuitat.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce s-a prăbuşit Uniunea Sovietică ?

Ziua în care Uniunea Sovietică a făcut istorie cu două căţeluşe: Belka şi Strelka – VIDEO

Mafia Rusa – Uniunea Sovietica a Nelegiutilor

Urmările războiului dintre Japonia şi URSS din Insulele Kurile se văd şi astăzi – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase