Home » Istorie » Un grup de exploratori a găsit un miliard de ruble sovietice într-o mină abandonată, dar nimeni nu s-a îmbogăţit

Un grup de exploratori a găsit un miliard de ruble sovietice într-o mină abandonată, dar nimeni nu s-a îmbogăţit

Un grup de exploratori a găsit un miliard de ruble sovietice într-o mină abandonată, dar nimeni nu s-a îmbogăţit
Publicat: 24.06.2017
Mulţi oameni visează să descopere o comoară ascunsă, sperând la avuţii care să le asigure traiul pentru tot restul vieţii (eventual şi pe cel al strănepoţilor). De cele mai multe ori însă, acest lucru nu se întâmplă, în mare parte comorile sunt un mit. Câteodată însă, comorile sunt reale.

Acesta este cazul unui grup de exploratori din Rusia, care după ce a auzit zvonuri despre o comoară ascunsă, au mers să cerceteze o mină abandonată de lângă Moscova, scrie The Vintage News.

Comoara ar fi fost ascunsă odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice, motivul însă rămâne necunoscut. Grupul, care este originar din Sankt Petersburg, a reuşit să găsească comoara, dar nu s-a îmbogăţit.

Zvonurile localnicilor includeau şi faptul că zona este radioactivă, fiind legată şi de programul sovietic de rachete balistice, şi probabil de aceea zona a rămas neatinsă.

Aparatura grupului a înregistrat însă radiaţii la parametri normali. După câteva ore de umblat prin terenul accidentat al regiunii Vladimir, echipa a reuşit să găsească un miliard de ruble, aruncat de guvernul sovietic.

Bancnotele descoperite au fost printate între 1961 şi 1991, având diverse valori. Din păcate, banii sunt irelevanţi: aceste ruble nu se mai folosesc şi astăzi.

La cursul valutar actual, un miliard de ruble ar fi echivalentul a 18 milioane de dolari americani, în timp ce în 1991, atunci când au fost aruncaţi banii, valoarea lor era de 33,3 milioane de dolari.

După descoperire,, membrii echipei Sergey Volkov şi Anton Alekseev au fost intervievaţi de televiziunile ruseşti. Conform unui reporter de la Rossiya1, guvernul URSS-ului a decis să arunce banii aici şi ar mai exista cel puţin încă trei locuri cu bani ascunşi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Imaginea zeului Apollo de pe bancnota de 100 de ruble stârneşte un scandal sexual în Rusia

Un tezaur din monede de aur, cu valoare istorică deosebită, descoperit din întâmplare într-o casă din Cluj

O mină abandonată de cupru extrem de toxică are un beneficiu surprinzător care poate REVOLUŢIONA medicina

Cea mai spectaculoasă mină de sare din lume, monument UNESCO, poate fi vizitată virtual (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase