Home » Istorie » Detaliu surprinzător despre grecii antici: aceştia îşi construiau intenţionat templele pe faliile rezultate în urma cutremurelor

Detaliu surprinzător despre grecii antici: aceştia îşi construiau intenţionat templele pe faliile rezultate în urma cutremurelor

Publicat: 21.09.2017
Un nou studiu sugerează că grecii vedeau ocurenţe mistice în fisurile apărute în urma cutremurelor, fiind nenumărate cazurile în care aceştia au ales să-şi construiască temple sau alte locuri sacre pe aceste falii.

Se cunoaşte de mult faptul că gazele emanate din apa care provenea din adâncuri produceau viziunile oracolului din Delphi, un clarvăzător care a ghidat grecii antici începând din secolul al VII-lea î.e.n. Acum, într-un nou studiu publicat în Proceedings of the Geologists’ Association, o echipă de cercetători de la Universitatea din Plymouth, Marea Britanie, a ajuns la concluzia că şi alte locuri sacre au fost ridicate pe fisuri similare, scrie Seeker.

Oamenii de ştiinţă au arătat cum templele de la Micene, Efes, Cnidus şi Hierapolis erau, la fel ca la Delphi, construite şi reconstruite pe falii rezultate în urma cutremurelor.

În Cnidus, un oraş antic în ruine din sud-vestul Turciei de astăzi, localnicii au reconstruit un templu în acelaşi loc după ce a fost dărmâmat de un cutremur.

Acelaşi tipar se repetă şi în alte oraşe, sugerând cum grecii vedeau lumea de jos ca destinaţie pentru cei morţi şi o sursă de cunoaştere şi putere mistică.

Mai mult decât atât, deoarece grecii antici nu trăiau în zgârie-nori, iar daunele unui astfel de eveniment erau minore, aceştia nu vedeau în cutremur o catastrofă, ci mai degrabă un eveniment cu semnificaţii puternic spirituale. De asemenea, conform datelor istorice şi geologice, cutremurele erau dese pe timpul civilizaţiei antice a Greciei, drept urmare, este uşor de înţeles că un fenomen atât de recurent a intrat în imaginea extrem de bogată a spiritualităţii antice greceşti.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un mormânt misterios a fost descoperit în Grecia. ”Nu ştim dacă este îngropat în interiorul lui” – VIDEO

Un studiu genetic scoate la iveală că grecii au într-adevăr origini ”mitice” şi sunt descendenţii micenienilor

Ruine subacvatice ale unui oraş roman dezvăluie faptul că un tsunami a devastat regiunea mediterană acum 1.600 de ani

De ce filosofia lui Platon trebuie să fie lectură obligatorie pentru profesorii de astăzi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase