Home » Istorie » Un portret al controversatei regine Maria a Scoţiei a fost descoperit sub pictura unui nobil

Un portret al controversatei regine Maria a Scoţiei a fost descoperit sub pictura unui nobil

Publicat: 06.11.2017
Există foarte puţine portrete comtemporane cu regina Maria I a Scoţiei. Acesta a fost implicată atât într-un complot de ucidere a soţului său, cât şi a verişoarei sale regina Elisabeta I. În prezent, a fost descoperit un portret straniu al reginei executate.

În timp ce era examinat un set de picturi realizate de doi artişti olandezi, custodele Carolina Rae a  descoperit liniile portretului unei femei sub pictura unui nobil scoţian. Conform Atlas Obscura, Rae a utilizat raze X pentru a investiga tehnicile artiştilor Adrian Vanson şi Adam de Colone. Iar portretul ascuns a reprezentat o surpriză şi pentru custode. 

Sursa: SCOTTISH NATIONAL PORTRAIT GALLERY

Regina Maria Stuart a fost ţinută în captivitate în Anglia de la începutul anului 1568 după ce a fost forţată să abdice de la tronul Scoţiei. Aceasta şi-a păstrat popularitatea printre susţinătorii săi catolici, iar portretul ar fi fost cerut de un catolic scoţian de rang înalt. 

Adrian Vanson a început să lucreze la pictură în 1586 şi i-a definit faţa, gâtul şi pălăria înainte de a abandona lucrarea. În 1588, Vanson a pictat peste schiţă imagiea unui nobil din Scoţia, Sir John Maitland, cancelar al Regatului Scoţiei. Însă elementele schiţei originale au rămas. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase