Home » Istorie » O brăţară de peste o sută de grame din aur, ce ar putea data din perioada dacică, a fost ridicată de poliţiştii din Olt

O brăţară de peste o sută de grame din aur, ce ar putea data din perioada dacică, a fost ridicată de poliţiştii din Olt

O brăţară de peste o sută de grame din aur, ce ar putea data din perioada dacică, a fost ridicată de poliţiştii din Olt
Publicat: 29.11.2017
O brăţară din aur de 24 de karate, ce cântăreşte 108 grame şi ar putea face parte din Patrimoniul Naţional Cultural al României, a fost ridicată de la un bărbat, de către poliţiştii din Olt, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform sursei citate, în urma investigaţiilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au ridicat o brăţară din aur, de la un bărbat, de 27 de ani, din comuna Optaşi, judeţul Olt, scrie Mediafax.

„În urma examinării brăţării, s-a stabilit că aceasta este confecţionată din aur de 24 de K, cântăreşte 108 g, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de şarpe, însemne specifice dacice”, potrivit poliţiştilor.

Întrucât brăţara ar putea face parte din Patrimoniul Naţional Cultural al României, a fost trimisă spre examinare specialiştilor din cadrul Muzeului Naţional de Istorie, care urmează să se pronunţe asupra veridicităţii acesteia.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 42 din 2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase