Home » Istorie » Cel mai vechi obiect din Bijuteriile Coroanei britanice este o lingură

Cel mai vechi obiect din Bijuteriile Coroanei britanice este o lingură

Cel mai vechi obiect din Bijuteriile Coroanei britanice este o lingură
Publicat: 10.02.2018
Un obicei straniu pe care îl au oamenii este să ofere obiectelor un înţeles simbolic care conferă acestuia o putere enormă. De exemplu, Bijuteriile Coroanei din Marea Britanie sunt realizate din aur şi pietre preţioase, însă sunt importante nu datorită materialelor din care sunt făcute, ci datorită statutului pe care îl reprezintă.

De obicei aceste obiecte sunt ascunse, însă recent BBC a prezentat imagini în detaliu cu aceste obiecte, fiind pentru prima oară când a fost permisă filmarea lor. 

Bijuteriile Coroanei includ mai multe coroane, care conform Atlas Obscura, nu pot fi văzute sau filmate de sus deoarece ”din acea perspectivă pot fi admirate doar de Dumnezeu”. Majoritatea obiectelor au fost realizate în 1660, dar o piesă din set, denumită Lingura Încoronării, a fost datată ca fiind mult mai veche (secolul XII). 

Începând cu Eduard Confesorul, unul dintre ultimii regi ai aglo-saxonilor, setul de încoronare a fost transmis de la o generaţie la alta până în 1659, când monarhia a fost abolită şi Anglia a devenit republică pentru o scurtă perioadă. Noul guvern a îndepărtat pietrele preţioase din coroană, a topit mare parte din acestea şi a vândut restul pentru a strânge bani. Un garderobier al regelui Carol I al Angliei a cumpărat linguriţele pentru fraţii săi. Existenţa lingurei a fost descoperită iniţial în 1349, chiar şi atunci era considerată ”un obiect antic”. 

Lingura ar fi fost utilizată iniţial pentru amestecarea vinului şi a apei. În 1603 a fost utilizată pentru ungerea unui monarh în timpul încoronării regelui Iacob I-ul. 

După reinstaurarea monarhiei britanice, coroanele regale au fost refăcute, iar garderobierul a returnat lingurile regelui din acea perioadă Carol al-II-lea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase