Home » Istorie » Mai multe unelte descoperite în India sugerează că oamenii au migrat din Africa mult mai devreme

Mai multe unelte descoperite în India sugerează că oamenii au migrat din Africa mult mai devreme

Mai multe unelte descoperite în India sugerează că oamenii au migrat din Africa mult mai devreme
Publicat: 04.02.2018
La o săptămână după ce specialiştii au declarat că specia umană a părăsit Africa mult mai devreme decât se credea anterior, o altă descoperire schimbă din nou data momentului în care a avut loc marea migraţie.

Homo sapiens au apărut în Africa în urmă cu cel puţin 300.000 de ani de unde au migrat să colonizeze globul. Cercetătorii consideră că primii oameni au migrat în mai multe etape din Africa. Conform Phys, anterior, descoperirea unei mandibule umane sugera că membrii speciei noastre au ajuns în Israel în urmă cu 177.000-194.000 de ani. 

În prezent, descoperirea unor unelte din piatră pe teritoriul Indiei sugerează că migraţia a început mult mai devreme decât prezentau specialiştii anterior. Modul în care au fost realizate uneltele a fost atribuit Neanderthalienilor şi posibil altor specii. Aşadar, este imposibilă atribuirea directă a uneltelor cu Homo sapiens, susţin specialiştii în cadrul cercetării publicate în jurnalul de specialitate Nature

”În acest punct, suntem foarte prudenţi”, deoarece nu au fost găsite fosile umane alături de unelte, adaugă specialiştii din cadrul studiului. 

Michael Petraglia, arheolog specializat în evoluţia umană susţine că uneltele nu ar putea fi asociate migraţiei primilor oameni din Africa atât de devreme. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase