Home » Istorie » „Originile răului”! Cine a fost Klara, mama lui Adolf Hitler, care s-a căsătorit cu una dintre rudele sale

„Originile răului”! Cine a fost Klara, mama lui Adolf Hitler, care s-a căsătorit cu una dintre rudele sale

Publicat: 16.06.2018
Klara Polzl, mama lui Hitler, s-a născut în satul austriac Spital, în 1860. A lucrat ca servitoare în perioada adolescenţei, iar apoi a fost angajată în gospodăria lui Alois Hitler, care îi era rudă.

Se zvonea că Alois se bucura atât de afecţiunea Klarei, cât şi a bucătăresei (Franziska). Conform ATI, după moartea soţiei sale, bucătăreasa a devenit a doua doamnă Hitler  Fosta servitoare era mai inteligentă decât predecesoarea soţie, iar pimul lucru pe care aceasta l-a făcut a fost să o dea afară pe Klara, ce s-a mutat în Viena pentru o perioadă de timp. 

De la Klara Polzl la Klara Hitler

După ce a doua doamnă Hitler a murit de tuberculoză, câţiva ani mai târziu, Klara s-a reîntors în casa bărbatului. Pentru a se putea căsători cu Klara, Alois a fost nevoit să ceară permisiunea Vaticanului din cauza relaţiei de rudenie din ei. În cele din urmă, Biserica Catolică a aprobat mariajul, deşi a treia doamnă Hitler încă se adresa soţului său cu „unchiul”. 

Alois şi Klara au avut cinci copii, dintre care doar doi au supravieţuit: Paula şi Adolf. Paula o descria pe mama sa ca fiind o femeie „blândă şi tandră” ce îl adora pe Adolf. Pe când Adolf avea 16 ani şi voia să renunţe la şcoală, femeia s-a îndatorat pentru a-i putea cumpăra un pian. Viitorul Fuhrer îşi iubiea mama, referindu-se la anii copilăriei ca fiind „cele mai fericite zile din viaţa lui”. Însă acest vis frumoas a fost curmat când Klara a fost diagnosticată cu cancer la sân în 1907. 

Dr. Bloch, medicul ce a tratat-o pe Klara, susţinea că „nu a văzut niciodată un ataşament atât de puternic între două persoane”. Atunci când Klara a murit, acelaşi medic scria că „Adolf Hitler era extrem de îndurerat”.

Există teorii care susţin că Hitler a considerat moartea mamei sale ca o vină a medicului ce era evreu. Însă acţiunile ulterioare ale lui Hitler au dovedit contrariul. După înmormântarea mamei sale, Hitler i-a mulţumit medicului şi familiei sale pentru ajutorul lor. În 1937, pe când Adolf devenea Fuhrer, bărbatul declara că „dr. Bloch era un evreu nobil”. 

Deşi a fost unul dintre cei mai vicioşi dictatori din istorie, Hitler ar fi avut la el întotdeauna o poză cu chipul mamei sale, Klara Hitler, chiar şi în buncărul în care s-a sinucis. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase