Home » Istorie » Ea este Neko, femeia de rang nobil ce a fost îngropată în bijuterii în urmă cu 1.800 de ani

Ea este Neko, femeia de rang nobil ce a fost îngropată în bijuterii în urmă cu 1.800 de ani

Ea este Neko, femeia de rang nobil ce a fost îngropată în bijuterii în urmă cu 1.800 de ani
Publicat: 29.07.2018
Arheologii din Grecia au descoperit un mormânt intact al unei nobile ce a fost înhumată alături de bijuteriile sale în cadrul unui monument de pe insula Sikinos.

Numele său, conform inscripţiei de pe mormânt, a fost Neko. Conform Reuters, mormântul descoperit în monumentul Episkopi era neatins. 

Printre artefacte au fost descoperite brăţări din aur, un lanţ lung auriu, chipul unei femei sculptat pe o cataramă, sticlă, vase şi fragmente din hainele femeii decedate. Mausoleul construit, cu grijă, pe mica insulă din grupul Cicladic, aflat în sud-estul Atenei, a fost construit pentru a adăposti mormântul, spun specialiştii. „Am fost extrem de norocoşi. Acesta este mausoleul lui Neko”, a declarat Dimitris Athanassoulis, din cadrul Ephorate of Antiquities. „Este extrem de rară. Un monument dintre cele mai impresionante ale lui Aegean. Acum ştim persoana pentru care a fost construită clădirea”, a adăugat el. 

În ciuda atacurilor hoţilor de morminte din timpuri străvechi, dar şi diferitele utilităţi ale clădirii de-a lungul timpului, mormântul lui Neko a fost descoperit intact deoarece era ascuns între două ziduri de la subsol. 

„Încercăm să aflăm mai multe lucruri despre ea. Suntem momentan la început”, a declarat el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase