Home » Istorie » Un bărbat a folosit, fără să ştie, un artefact vechi de 4.000 de ani pentru a-şi depozita periuţa de dinţi

Un bărbat a folosit, fără să ştie, un artefact vechi de 4.000 de ani pentru a-şi depozita periuţa de dinţi

Un bărbat a folosit, fără să ştie, un artefact vechi de 4.000 de ani pentru a-şi depozita periuţa de dinţi
Publicat: 12.12.2018
Un bărbat din Marea Britanie a folosit un vas din ceramică găsit la un târg de vechituri pe post de suport pentru periuţele de dinţi. Vasul cumpărat alături de alt recipient pentru suma de cinci dolari s-a dovedit a fi un artefact vechi de 4.000 de ani.

Vasul din ceramică decorat cu imaginea unei antilope i-a atras atenţia lui Karl Martin în timp ce se afla la un târg de vechituri, scrie Fox News. „Mi-a plăcut din prima clipă”, a declarat Martin.

Vasul datează din perioada civilizaţiei de pe Valea Indusului, ce s-a dezvoltat în regiunea nord-vestică a sudului Asiei, în perioada Epocii Bronzului. Aceste popoare, alături de străvechii egipteni şi mesopotamieni, reprezintă cele mai importante civilizaţii ale Lumii Vechi.

Întreaga poveste a obiectului nu a fost cunoscută de către Martin. „Am folosit vasul pentru a-mi ţine periuţa şi pasta de dinţi, are chiar câteva pete de pastă de dinţi pe el”, afirmă Martin. Câţiva ani mai târziu, în timp ce ajuta la descărcarea unor obiecte ce trebuiau vândute în cadrul unei licitaţii, Martin a observat câteva obiecte similare cu cel din baia sa.

James Brenchley, director al casei de licitaţii Hansons Auctioneers, a analizat obiectul lui Martin şi a confirmat că este vorba despre un artefact din Afganistan ce datează din 1900 î.Hr.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai vechi artefacte din fier descoperite vreodată sunt de origine extraterestră, anunţă arheologii britanici

De la un Dumnezeu mânios la artefacte misterioase cu puteri miraculoase: patru controverse ale Vechiului Testament

Un artefact extrem de rar asociat unui cult misterios a fost descoperit într-un sit arheologic al unui fort roman

Artefacte extrem de valoroase recuperate din mai multe ţări din Europa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase