Home » Istorie » Seria uimitoare de descoperiri arheologice din Egipt continuă cu două morminte dintr-o perioadă tulbure a regatului

Seria uimitoare de descoperiri arheologice din Egipt continuă cu două morminte dintr-o perioadă tulbure a regatului

Seria uimitoare de descoperiri arheologice din Egipt continuă cu două morminte dintr-o perioadă tulbure a regatului
Publicat: 21.01.2019
Arheologii egipteni au descoperit în Deşertul de Vest două morminte antice care datează din perioada romană, potrivit declaraţiilor Ministerului de Antichităţi.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi, a precizat că mormintele au stiluri arhitecturale diferite. Waziri a mai adăugat şi că în morminte au fost descoperite rămăşiţe umane şi fragmente de vase de lut. De asemenea, pereţii sunt ornamentaţi cu picturi funerare, scrie Fox News.

Primul mormânt este realizat din gresie şi conţine o scară de 20 de trepte care duce la intrare, cu holul principal fiind pe direcţia est-vest.

Ayman Ashmawy, şeful Sectorului Egiptean de Antichităţi, a afirmat că al doilea mormânt este localizat pe latura estica a primului mormânt şi a fost realizat din chirpici, având „o scenă remarcabilă care ilustrează primele etape ale mumificării defunctului”, a explicat acesta.

Excavările au avut loc la situl arheologic Beir Al-Shaghala din Oaza Dakhla, din centrul Egiptului.

În ultimii ani, Egiptul a avut o campanie arheologică şi de promovare în media a descoperirilor extrem de intensă, în speranţa de a atrage vizitatori. Sectorul turismului a suferit enorm ca urmare a instabilităţii politice şi sociale din ţară în ultimul deceniu. Astfel că Egiptul continuă să surprindă prin bogăţia istorică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. ”Poate fi numită o senzaţie”

O descoperire a unui mormânt misterios din Egiptul vechi, de acum 3.400 de ani, îi contrariază pe arheologi

Un mormânt vechi de 4.400 de ani al unui ”inspector divin” cu camere ascunse a fost găsit în Egipt – FOTO

O statuie remarcabilă a unui sfinx a fost descoperită în Egipt

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase