Home » Istorie » Descoperire macabră în Peru: peste o sută de copii sacrificaţi prin scoaterea inimii. ”Nu am văzut nimic asemănător până acum”

Descoperire macabră în Peru: peste o sută de copii sacrificaţi prin scoaterea inimii. ”Nu am văzut nimic asemănător până acum”

Descoperire macabră în Peru: peste o sută de copii sacrificaţi prin scoaterea inimii. ”Nu am văzut nimic asemănător până acum”
Publicat: 11.03.2019
Un sacrificu în masă dintr-un sit arheologic din Peru din secolul al XV-lea a dus la omorârea a peste 140 de copii şi peste 200 de lame, conform unui studiu publicat în jurnlul PLOS ONE de Gabriel Prieto şi colegii săi de la Universitatea Naţională Trujillo din Peru. Este cel mai mare sacrificiu în masă de copii şi lame din Americi.

Puţine lucruri se ştiau despre această practică pe coasta nordică a statului Peru. Situl Huanchaquito-Las Llamas făcea parte din Chimu, care era cultura dominantă din coasta peruană în secolul al XV-lea, scrie Phys.

Studiul descrie descoperirile în urma excavărilor dintre 2011 şi 2016 care au scos la iveală sute de corpuri îngropate într-o regiune de aproximativ 700 de metri pătraţi. Rămăşiţele umane erau aproape în întregime copii, iar rămăşiţele animale aparţineau probabil numai lamelor juvenile.

Analizele genetice şi anatomice au indicat că rămăşiţele umane aprţineau fetelor şi băieţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Urmele de tăietură care trec prin stern şi coastele deplasate sugerează că atât copiii cât şi lamele au avut pieptul deschis, probabil în timpul înlăturării ritualice a inimii.

Rămăşiţele au fost datate cu radiocarbon, aflându-se că provin din jurul anului 1450 e.n., în perioada de apogeu a culturii Chimu.

Autorii notează că acest sacrificiu a fost o mare investiţie de resurse pentru cultura Chimu. Prin viitoarele cercetări, aceştia speră să înţeleagă ritualul prin victimele sale, prin analizarea originilor culturale şi ale istoriei copiilor sacrificaţi.

„Descoperirea arheologică a fost o surpriză pentru toţi. Nu am văzut nimic similar până acum şi nu a fost nicio sugestie din sursele etnoistorice că au avut loc sacrificii de o asemenea amploare pe coasta nordică a Peru”, a precizat Verano.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O piramidă masivă, un oraş pierdut şi sacrificii umane antice au fost descoperite în China

Artefacte mayaşe folosite în sacrificii rituale, descoperite pe fundul unui lac sacru

Cercetătorii au descoperit de ce societăţile antice practicau sacrificii umane. Nu a fost vorba de onorarea zeilor

Un cult religios ai cărui membri sacrificau oameni jupuindu-i de vii a ieşit la iveală dintr-o întâmplare. Practicile i-au şocat până şi pe cei mai experimentaţi criminalişti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase