Home » Istorie » Ruinele unei posibile distilerii ilegale, descoperite în Highland-ul Scoţiei

Ruinele unei posibile distilerii ilegale, descoperite în Highland-ul Scoţiei

Publicat: 19.10.2019
Ruinele dintr-o pădure aflată la 30 de kilometri de Glasglow ar putea fi urmele unei distilerii ilegale de whisky.

Anul trecut, un grup de arheologi a anunţat autorităţile responsabile de gestionarea pădurilor din Scoţia despre existenţa unor ruine într-o pădure aflată la 30 de kilometri de Glasglow. După ce au realizat o scanare tridimensională a zonei, arheologii au ajuns la concluzia că în secolele XVIII-XIX ruinele erau locul unui distilerii ilegale de whisky, notează Live Science.

Arheologul Matt Ritchie, cel care a coordonat realizarea scanării tridimensionale a zonei în care se aflau ruinele, explică că între acestea erau urmele unor ferme de la începutul secolului XIX, între acestea aflându-se un râu şi o distanţă de aproxiamtiv 200 de metri. Pornind de la aceste detalii, Richie a ajuns la concluzia că ruinele au fost distilerii pentru whisky, o activitate ilegală şi profitabilă în anii din perioada secolelor XVIII-XIX.

Legendele locale spun că regiunea Loch Ard, unde se află respectivele ruine, era preferată de cei care ascundeau vite furate sau băuturile alcoolice produse ilegal. „Există legende despre acest gen de activităţi, dar nu există nimic concret care să facă legătura dintre distilare şi acele ruine”, a explicat Richie.

Credit foto: Forest and Land Scotland

Arheologul explică că legile din ultlmele decenii ale secolului XVIII au condus la scoaterea în ilegalitate şi dispariţia distileriilor fermierilor mici în favoarea celor comericale, mult mai mari, care îşi puteau continua activitatea.  „Dintr-o dată devine ilegală o activitate care până atunci era normală în preajma fermelor”, explică Ritchie. Această taxare a dus la crearea unei cereri de whisky pe care locuitorii din Highland au speculat-o.

Citeşte şi:

Care este diferenţa dintre whiskey şi whisky?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase